Kongelige9. august 2021

Prins Joachim må droppe sin klynken: Skideballe på vej

Når Margrethe besøger sin yngste søn i Paris, vil han få at vide, at han skal stoppe kritikken, mener kongehusekspert
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jokke_4.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Hertil og ikke længere! Nu stopper du med at kritisere din familie!

Prins Joachim, 52, kan se frem til mere end en kammeratlig samtale, når dronning Margrethe efter planen tager til Paris i sin sommerferie for at besøge sin yngste søn, svigerdatter og to børnebørn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_1_6.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Prins Joachim kan godt begynde at gøre sig mentalt klar til en skideballe fra mor, når hun kommer på besøg i Paris. (Foto: Martin Høien)

For med i bagagen har hun nok en lodret ordre til prins Joachim om at stoppe med at udtale sig negativt om kongehuset og sin egen rolle i institutionen. Det mener kongehuseksperten Søren Jakobsen.

– Det er klart, at det franske interview, han gav, var et grædekoneinterview, og det er klart, at det ikke tjener hverken familien eller Joachim til ære. Han har jo vidst, at han risikerede meget ved at opgive sin stilling som godsejer. Og han skal ikke give flere af den slags interviews, siger Søren Jakobsen, der ikke er i tvivl om, at dronningen vil påtale Joachims kritiske udtalelser i det store interview med det franske ugeblad Point de Vue.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_6_0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Der er ingen tvivl om rækkefølgen i kongehuset – og det har Joachim nu haft 52 år til at vænne sig til. (Foto: Peter Grosen)

[node:advert-in-body_2

– Det er hun jo næsten nødt til, for det var så grundigt et interview. Det var jo ikke bare tre sætninger. Og derfor må man også gå ud fra, at det var velovervejet. Og jeg tror, hun vil fortælle ham, at han skal stoppe med at give den slags interviews, fortæller kongehuseksperten.

Ligesom far

For dronning Margrethe bliver det en tur down memory lane, når hun skal have den samtale med Joachim. Lignende samtale havde hun flere gange med prins Henrik, der ofte ytrede sig meget kritisk over for monarkiet.

Henrik var sur over ikke at blive set som regentens ligeværdige partner, og han klynkede over, at kronprinsen var over ham, ligesom han ikke kunne forlige sig med, at en konges kone kaldes for en dronning, mens en dronnings mand ikke tilsvarende tiltales konge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_3_5.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Joachim har – som sin far prins Henrik – det svært med at være nummer to, selv om han har haft hele livet til at vænne sig til tanken. (Foto: Claus Poulsen)

Og rollen som nummer to er åbenbart også svær for Joachim.

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_5_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

– Intet er defineret for nummer to, brokkede Joachim sig i fransk interview, og det er klart, at han og Marie står i skyggen af Mary og Frederik. (Foto: Hanne Juul)

Det er slut

Dronningen bryder sig ikke om grus i det royale maskineri, og i familien er sammenhold noget af det vigtigste. Derfor er hun nødt til at slå ned, så Joachim ikke fortsætter i sin fars spor og ender med at blive en grædekone, der med jævne mellemrum sender giftpile mod sin familie hjemme i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_4_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Joachim har selv fortalt, at han ikke har meget kontakt med sin mor, men nu kommer hun på besøg i Paris. (Foto: Hanne Juul)

– Hvis de skal kunne mødes til julekomsammen, så skal der ikke være flere af den slags interviews, lyder det fra Søren Jakobsen, der ikke tror, at vi skal forvente flere af den slags ord fra Joachim.

– Nej, for han sætter sig jo udenfor. Det er begrænset, hvor meget han kan skade kongehuset, men han kan skade sig selv, og han kan skade forholdet til sin familie. Navnligt til sin bror, ligesom han skader sine karrieremuligheder, for de er knyttet til, at han bestrider sin post og gør det på en måde, så han kan fortsætte andre steder såsom Washington. Men det forudsætter, at han ikke kører sit egotrip. For det lægger man jo også mærke til i Statsministeriet, forklarer kongehuseksperten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_2_4.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Det er vigtigt for kongehuset at opretholde glansbilledet, og derfor huer det ikke Margrethe, når Joachim klynker. (Foto: Martin Høien)

Så når Joachim har slået dørene op til sin lejlighed i Paris og kindkysset mama, kan han godt indstille sig på at få et par borgerlige ord med på vejen, inden mor og søn går over til at udveksle informationer om hinandens tilværelser.

Sponsoreret indhold