Oprør i Mary og Frederiks forældregruppe: Vold i skolen

Den seneste tids historier fra børnenes skole har givet Frederik, 50, og Mary, 46, noget at tale om.

Den seneste tids historier fra børnenes skole har givet Frederik, 50, og Mary, 46, noget at tale om.

(Foto: Dan Mariegaard)

Der er masser af prinser og prinsesser blandt eleverne på Tranegårdskolen i Hellerup.

Helt præcist fire, for det er her, kronprinsparrets fire guldklumper hver morgen bliver afleveret for at blive kloge og dannede mennesker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Deres liv ligner ikke helt alle andre børns, men prins Christian, 13, prinsesse Isabella, 11, og tvillingerne Vincent og Josephine, otte, går alle i en ganske almindelig folkeskole. (Foto: Thomas Laursen)

Men ifølge en gruppe frustrerede forældre hersker der problemer på skolen blandt de andre elever, som skaber stor utryghed med en voldelig adfærd, der ifølge forældrene ikke bliver taget alvorligt af skoleledelsen.

Derfor har de fortalt om adskillige episoder i Berlingske:

Om elever, der er blevet trådt på halsen, mens de lå ned.

Om et barn, der blev sparket så hårdt, at ribbenene efterfølgende måtte undersøges.

Og ikke mindst om et barn, der havde kniv med i skole.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tranegårdskolen har haft kongelige elever lige siden 2011, hvor prins Christian begyndte på Hellerup-skolen. (Foto: Aller Media)

Sker blandt de små

Problemerne er størst i de små klasser på Tranegårdskolen, og dem har kronprinsparret dagligt føling med.

For i 1. klasse går parrets otteårige tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er særligt i de små klasser, hvor 1. klasseeleverne Josephine og Vincent går, at der ifølge en forældregruppe opleves problemer på Tranegårdskolen. (Foto: Peter Grosen)

Om Frederik og Mary er blandt de bekymrede forældre, er uvist. Hoffets presseafdeling oplyser, at parret ikke har kommentarer til historierne fra skolegården.

Tronfølgerparret har haft børn på skolen siden august 2011, da prins Christian begyndte sin skolegang, og har altså været så tilfreds med skolemiljøet, at de genvalgte stedet, da prinsesse Isabella og siden tvillingerne skulle have et sted at lære at læse og regne.

Mary mod mobning

De utilfredse forældre kalder episoderne på skolen for vold.

Det har ikke været muligt for SE og HØR at få skoleleder Peter Gersvang Nielsen til at kommentere kritikken, men i Berlingske understreger han, at der ikke sker vold på hans skole.

– Men vi har som alle andre skoler konflikter mellem børn – og også indimellem adfærd, som vi mener, er uacceptabel, forklarer skolelederen.

Heldigvis har prinserne og prinsesserne en mor, som har særdeles god viden om, hvordan man håndterer den slags.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprinsessen har de seneste år arbejdet sammen med håndboldstjernen Mikkel Hansen, 31, i kampen mod mobning og mistrivsel blandt børn. (Foto: Dan Mariegaard)

Mary Fonden arbejder nemlig for at modvirke mistrivsel og mobning blandt børn og har da også været med til at udarbejde en guide til forældre, der gerne vil sikre trivslen i deres børns skole.

Blandt tippene i ”Fri for mobberi”-kampagnen var opfordringer til at få børnene ud at lege med mange forskellige børn, huske at invitere alle i klassen med til fødselsdagene og være særligt opmærksom, hvis børnene virker kede af det.

Så mon ikke børnene møder endnu mere lyttende forældre for tiden, når de vender hjem til Amalienborg efter skole.

Læs mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close