Nyheder10. november 2015

Mary siger fra: Mine børn må ikke mobbe

Den 43-årige kronprinsesse har selv været drilleoffer. Så nu vil hun sørge for, at ungerne undgår at blive skurke
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mary_og_christian.jpg
 Scanpix

Kampen mod mobning og børns trivsel er utvivlsomt et emne, som ligger kronprinsessens hjerte meget nært.

Og nu fortæller Mary, at det at være en god ven også er noget, hun taler med prins Christian og prinsesse Isabella om på slottet.

https://imgix.seoghoer.dk/mary_isabella_cp.jpg
 Claus Poulsen

Antimobning er også et af de helt store fokusområder i Mary Fonden (Foto: Claus Poulsen)

– De trives godt i skolen og i deres fritidsaktiviteter. Men når det er sagt, taler vi ofte om, hvad det vil sige at være en god kammerat, og hvad det vil sige at sætte pris på forskellighed, siger Mary i et interview med TV2’s Jes Dorph.

De to ældste børn går begge på Tranegårdskolen i Hellerup, hvor man stiler mod en god antimobbepolitik.

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinseparret_med_boern_dm.jpg
 Dan Mariegaard

Mary og Frederik opdrager deres to store børn Isabella og Christian med menneskelige værdier som venskab og mod (Foto: Dan Mariegaard)

Selv husker kronprinsessen tilbage på, dengang hun var lille og gik i skole på den anden side af jorden, på Tasmanien. Og Mary er ikke i tvivl om, at grove drillerier også fandt sted her.

– Jeg er blevet drillet, men jeg har ikke været udsat for systematisk mobning. Men når det er sagt, er jeg sikker på, at mobning har foregået i min skole. Jeg har bare været ubevidst om det eller passiv tilskuer til det, siger hun til TV2.

https://imgix.seoghoer.dk/mary_som_barn.jpg
 All Over Press

Kronprinsessen, da hun selv gik i skole og var vidne til mobning (Foto: All Over Press)

Og netop det bekymrer mor Mary.

– Vi skal alle sammen være opmærksomme på mobning og dens dynamik. Vi kan ikke have nogen, der sidder passivt på sidelinjen og ikke er villige til at gribe ind. Vi skal have mod til at sige fra, og vi skal have mod til at blande os, slår kronprinsessen fast.

Den 43-årige mor til fire deltog i sidste uge i en konference om mobning med fokus på fritidsaktiviteter, og i den forbindelse afslørede hun også, at hun opdrager Christian til at være en holdspiller, når han render rundt på fodboldbanen.

– Jeg synes personligt, at det at være en del af et hold gør, at man får noget meget vigtig læring med sig i livet. Hvad det betyder at sætte pris på andres indsats, at være tolerant, når det ikke går så godt for en anden eller en selv. Det er vigtigt at spørge ind til: ”Hvordan var træningen?”, ”Hvordan gik det?”, ”Var det en god kamp?” og ”Hvordan spillede I sammen som hold?”, fortæller hun.

https://imgix.seoghoer.dk/mary_og_christian_scanpix_2.jpg
 Scanpix

Der er ingen tvivl om, at Mary er en meget omsorgsfuld mor (Foto: Scanpix)

Sponsoreret indhold