Kongelige4. juni 2021

Prinsesse Isabella på alles læber: Drømme-duo

Christian kan som konge få stor glæde af sin “frække” lillesøster, der kan afbalancere monarkiet, mener ekspert
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var naturligvis prins Christian, 15, der var hovedpersonen ved sin egen konfirmation, men det var hans lillesøster Isabella, 14, som bagefter var på alles læber.

Med sin rapkæftede bemærkning til sin mor om, at hun “var helt væk”, gav prinsesse Isabella et indblik i, at kronprinsfamilien er ligesom alle andre familier. Og det kan blive en styrke for monarkiet, hvis hun og Christian danner makkerskab i forvejen, mener kongehusekspert Lars Hovbakke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_4_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Hun blev hele landets samtaleemne, da hun vrissede af sin mor under Christians konfirmation med bemærkningen: “Er du helt væk?” (Foto: Hanne Juul)

– Det var en befriende kommentar, fordi mange af os jo grundlæggende godt kan lide kongehuset. Mange har sympati for familien, og så synes de jo, det er sødt, at sådan noget slipper ud, siger Lars Hovbakke om baggrunden for, at hendes bemærkning fik så meget opmærksomhed.

Uformel lillesøster

Kongehuseksperten mener, at Isabellas afslappede stil kan blive af stor værdi for Christian, når han en dag bliver konge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_5_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Prinsesse Isabella er en selvstændig teenager, der gerne slår håret ud i forhold til de kongelige dogmer. (Foto: Hanne Juul)

– Hun er en god kontrast til Christian, der er den korrekte og ordentlige, der gør, hvad der forventes af en kommende konge. Han er meget høflig og velopdragen og god til at sige det rigtige. Derfor er det godt med en lillesøster, som er mere uformel og ikke holder så meget på formerne.

Og mange kan genkende sig i det at have en teenager, der småskændes med sin mor. Hun har – og har altid haft – personlighed, og da hun var mindre, var hun spilopmageren, der gjorde noget andet end forventet. Hun er en selvstændig dame, og de vil blive et godt makkerpar, slår Hovbakke fast.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_6_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Prins Christian og og hans søster kan blive et fantastisk makkerpar i fremtiden, mener en kongehusekspert. (Foto: Hanne Juul)

Fri rolle

Om Isabella bliver en central del af kongehuset, er stadig for tidligt at sige. Kongehuset har allerede meldt ud, at det kun er prins Christian, der vil få apanage som først kronprins og senere konge, mens hans tre søskende selv skal skabe sig en tilværelse og indkomst.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_1_5.jpg
 (Foto: René Schütze)

De to royale søskende har vidt forskellige skæbner forude. (Foto: René Schütze)

– Isabella vil have en mere fri rolle i forhold til Benedikte, der også er søster til regenten, af flere grunde. Da Benedikte var ung og yngre, var hun central, fordi familien var så lille dengang.

Der var ikke så mange voksne, da Margrethe blev dronning, så hun trådte ofte til som rigsforstander og havde mange protektioner. Så hun spillede en helt anden rolle, end Joachim og Isabella vil komme til. Derfor får Isabella en mere fri stilling. Og da hun ikke får apanage, har hun ikke forpligtelser, understreger Lars Hovbakke.

Kongelige forventninger

Modsat prins Joachim, der er bundet af sin apanage, vil Isabella stå friere, fordi hun netop ikke får penge fra statskassen som voksen. Det betyder dog ikke, at hun kan gøre som alle andre. Der vil fortsat være forventninger til hende – også som voksen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_3_5.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Mary er stolt over begge sine poder. (Foto: Hanne Juul)

– Hvis hun stadig vil være med i kongehuset, så kan hun ikke tillade sig at skeje fuldstændig ud med underlige job, eller hvad hun ellers foretager sig, for så kommer der kritik. Det er på en måde urimeligt, men det gør man også med Nikolai – man vil ikke betale dem apanage, men vurderer dem hele tiden som kongelige, siger kongehuseksperten.

I gamle dage havde man formentlig fundet en udenlandsk prins til hende, så hun kunne blive dronning der, men med de nye tider, hvor kongelige vælger ud fra hjertet, er det højst usandsynligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_2_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Ingen kender Christian bedre end Isabella, og sammen kan de blive en drømmeduo. (Foto: Hanne Juul)

– Det kan selvfølgelig ske, der er bare ikke så mange af dem. Det er problemet. Der er mange piger i øjeblikket, men ikke så mange drenge i de europæiske kongehuse, lyder det fra Hovbakke.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold