Kongelige 12. maj 2021

Prins Joachim: Jeg oplever samme utilfredshed som prins Henrik

Prins Joachim giver et opsigtsvækkende interview til et fransk magasin
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Joachim har svært ved at finde sin plads i det danske kongehus - ligesom det også var svært for hans far, prins Henrik.

Det fortæller han til det franske magasin Point de Vue.

Under interviewet, hvor Joachim taler om det at stå i skyggen af kronprins Frederik, bliver han ifølge B.T. spurgt ind til sin rolle i det danske kongehus, hvortil han svarer sådan her:

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

(Foto: Martin Høien)

- Mellem os er det mere kompliceret. Kronprinsen skal blot følge tingenes gang. Men intet er defineret for nummer to og vedkommendes hustru, hverken på skrift eller i tale. Min far stiftede bekendtskab med samme utilfredsstillelse og formåede aldrig at få klargjort sin plads i kongefamilien, siger 51-årige prins Joachim til magasinet ifølge B.T.

- Men det er ikke altid nemt. Vi må finde ud af det selv, samtidig med at man holder sig inden for rollen som nummer to i rækken, fortsætter han.

Prins Henrik, der afgik ved døden i 2018, fortalte første gang i 1996 om, at han selv havde kongeambitioner, og siden da har han gentagende gange meldt ud, at han ikke accepterede sin plads "under" sin kone, dronning Margrethe.

- I dag får en konges kone titlen dronning. Men en reagerende dronnings mand bliver ikke konge ved ægteskab. Offentligheden er tilbøjelig til kun at anerkende dronningen. Således bliver parforholdet skævt, ikke privat, men i offentlighedens øjne, lød det eksempelvis tilbage i 2007 til selv samme franske magasin under et interview på Amalienborg.

Det opsigtsvækkende interview med både Joachim og konen prinsesse Marie er foregået i Paris, og som magasinet selv slår artiklen an, så er det ni måneder efter, at prins Joachim blev indlagt med en blodprop i hjernen på et hospital i Toulouse.

Det skete under en middag på Cayx, og mens familien sad og hyggede sig med en aperitif, skete det pludseligt.

Prins Joachim er ved godt helbred efter den uhyggelige oplevelse i sommer. I dag ser han prinsesse Marie som en helt, for hun reagerede øjeblikkeligt, da han begyndte at tale uklart.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold