Kongelige16. juli 2020

Prins Joachim og Anja Andersen i krig: Kamp til stregen

Prins Joachim og håndbolddronningen kæmper om at finde en huskøber i samme flække af Frankrig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Nu får prinsen kamp til stregen af den pensionerede håndbolddronning Anja Andersen, 51. Hun har nemlig sat sit 250 kvm. store franske sommerhus til salg for 995.000 euro – omkring 7,4 millioner kr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anja.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Anja Andersen er vant til at vinde – gør hun det også mod prinsen? (Foto: Claus Poulsen)

Det er halv pris i forhold til prins Joachims 285 kvm. store lystejendom, som ligger i samme område. Joachims sommerhus koster 1,89 millioner euro, hvilket svarer til godt 14 millioner kr.

Det tilbyder de

Anja: 4 soveværelser, 3 badeværelser, gæstetoilet, pool på 5 m x 10 m, 2.500 kvm grund, sydvendt udsigt over dal, pris: 7,4 millioner kr.

Joachim: 5 soveværelser, 5 badeværelser, pool på 12 m x 3 m, 6.395 kvm. grund, sydvendt udsigt over dal, pris: 14 millioner kr.

Anja og Joachims huse ligger få hundrede meter fra hinanden, og de har begge en fuldstændig uspoleret udsigt ud over den samme dal i syd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anja_andersen_villa_frankrig_2.png

Dette er Anja Andersens udsigt – den minder til forveksling om Joachims. (Foto: Wretman Estate)

Håndboldlegendens hus er bygget i 2003, mens Joachims var klar til indflytning i 2012.

Drømmeprojekt

Oprindelig var Joachims feriebolig et drømmeprojekt, han havde sammen med ekskonen Alexandra. Men mens luksusboligen i det franske blev bygget op, kom filmteknikeren Martin Jørgensen forbi og rev det kongelige ægteskab ned. Derfor nåede Alexandra aldrig at tage den franske fritidsbolig i brug.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_9.jpg
 (Foto: Wretman Estate)

Det lille paradis blev bygget til Alexandra og Joachim, og efter nogle forsinkelser stod det klart i 2012. (Foto: Wretman Estate)

Det gjorde prinsesse Marie til gengæld. Men meget tyder på, at den franskfødte prinsesse ikke fandt sig til rette i gemakkerne, som var tiltænkt Joachims ekskone.

Måske drømmer Marie om at komme tættere på sin mor, der bor nær Avignon – 200 km derfra. Eller også er det bare billigere, nemmere og mere luksuriøst at benytte Chateau de Cayx – dronningens vinslot.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Sagde prinsesse Marie “dur ikke”, da hun indtog Joachims feriebolig? I hvert fald blev den sat til salg. (Foto: Hanne Juul)

Royal biindtægt

I hvert fald blev prins Joachims sommerhus, som ligger i gåafstand fra middelalderlandsbyen Montaroux, for flere år siden sat til salg, og Joachim forsøgte i en periode også at leje ejendommen ud.

Det kostede op imod 34.000 kr. om ugen at leje huset. Offentligheden skulle helst ikke kende til den royale biindtægt, så kontaktperson i forbindelse med udlejningen var Joachims ven Christian Scherfig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachims_sommerhus_i_frankrig_til_salg-1.jpg

Joachims annoncering på nettet har ikke hjulpet – dette er en ældre boligannonce.

Prinsens feriebolig har nu været til salg i flere år og er efterhånden belagt med et tykt lag liggepest – et udtryk, ejendomsmæglere bruger om ejendomme, der har været til salg så længe, at det skræmmer potentielle købere væk.

Tom bookingliste

Udlejningstrangen og behovet for flere penge har Joachim til fælles med storebror Frederik, der som bekendt forsøgte at supplere apanagen ved at leje sin skihytte i Verbier i Schweiz ud. Det projekt blev dog stoppet, da kendskabet til den kongelige sidegeschæft meget ubelejligt for kongehuset slap ud i offentligheden.

Joachims boligudlejning har formentlig ikke været nogen guldgrube for prinsen. Da SE og HØR for flere år siden tjekkede bookinglisten, var de fleste uger ledige, og efterfølgende findes der ingen hjemmesider, hvor prinsens franske luksushjem udlejes.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_hus_frankrig_wretman_estate.png

Joachim har indrettet sit franske domicil med et skandinavisk touch.

Til gengæld kan man købe prinsens hjem til en attraktiv pris: 14.086.000 kr. For et par år siden kostede det 16,4 millioner kr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anja_andersen_villa_frankrig_3.png
 (Foto: Wretman Estate)

Rustik hygge. Der er mulighed for nogle uforglemmelige aftener med vennerne foran pejsen i Anja Andersens hus. (Foto: Wretman Estate)

Måske vælger køberne at få det hele for det halve ved at underskrive en købsaftale hos Anja Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anja_andersen_villa_frankrig_1.png
 (Foto: Wretman Estate)

Anja Andersen lejer denne pragtejendom ud til fornuftige priser. (Foto: Wretman Estate)

Indtil en køber dukker op, lejer Anja Andersen sit franske fristed ud på boligportalen Airbnb. En uge i oktober kan købes for mindre end 12.000 kr. – inklusive rengøring og diverse gebyrer.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold