Kongelige12. december 2017

Prins Joachim dumper prisen på sit franske sommerslot

Prins Joachim har barberet 2,2 mio. kr. af prisen i håbet om at sælge sit sommerhus i Montauroux
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3_14.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

I september sidste år kunne SE og HØR afsløre, at prins Joachim havde sat sit sommerhus i Provence til salg. Siden blev det royale sommerresidens taget ned fra den franske boligmæglers side, men nu - et lille års tid senere - er huset i Montauroux nord for Cannes atter kommet på markedet igen. Det skriver Ekstra Bladet.

Prisen på denne gave er allerede super skarp.

Prins Joachim forsøgte oprindeligt at sælge sit sommerhus for 16,4 mio. kr., men i denne omgang er salgsprisen 14 mio. kr. - den 48-årige prins har altså barberet 2,2 mio.kr. af den oprindelige salgspris i håb om, at det kan lokke potentielle købere til.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er prins Joachim og prinsesse Marie meget ivrige efter at komme af med det 362 kvadratmeter store sommerhus. Huset stod færdigt i 2012, og prins Joachim købte grunden og opførte huset, da han var gift med Alexandra.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/1-tsl-jokkes_hus_med_gps-caption.jpg
 Foto Thomas Laursen

Joachims sommerslot ligger under en times kørsel fra lufthavnen i Nice. Foto: Thomas Laursen

Huset består af fem soveværelser, fem badeværelser, stort køkken, der ligger i forængelse af stuen og er udstyret med pool og jacuzzi.

Michael Nielsen, der er økonomisk rådgiver og sammen med sin kone står bag liebhaver-ejedomsmæglerfirmaet Helle Skovby, vurderer, at prins Joachims sommerhus trods prishugget stadig er for dyrt.

- Det er et lækkert hus med en kæmpe stue. Det er sådan noget, folk godt kan lide, men man skal nok tættere på 1,5 end 2 millioner (euro, red.), hvis det skal sælges, lyder det fra Michael Nielsen, der sælger huse i Sydfrankrig, til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2017-12-12_kl._08.33.34.png
 Foto: Wretmanestate.com

Der er sydfransk landidyl for alle pengene hos prins Joachim og prinsesse Marie. Foto: wretmanestate.com

Prins Joachim forsøgte oprindeligt at leje sommerhuset ud, men det var ingen succes.

Den sydfranske villa med de lyseblå skodder skulle have været lejet ud og forsødet ejerens liv med op imod 34.000 skattefri kroner om ugen. Men lejerne dukkede aldrig op, og derfor satte prins Joachim sit luksussommerhus på 362 kvadratmeter til salg. Tilbage i september 2016 ville Joachim have 2,2 millioner euro – ca. 16,4 millioner kr. – for sommerboligen, som har privat pool, fem soveværelser, fem badeværelser og en pragtfuld udsigt. Ejendommen ligger på en sydvendt bjergskråning i Provence nær landsbyen, hvor modeskaberen Christian Dior blev født. Den franske luksusbolig var oprindelig Alexandra og Joachims drøm. Gennem flere år holdt de ferie med tørklædedronningen Charlotte Sparre og hendes mand i Sydfrankrig. Alex og Joachim fik smag for at have deres eget sommerslot blandt druemarker og baguette-bagere og fandt derfor en egnet plet i bjergene uden for Grasse. Siden opstod nogle private udfordringer, der som bekendt endte med en skilsmisse. I 2009 viste SE og HØR fotos af et forladt fundament på grunden, som Alexandra og Joachim havde købt. Det kongelige byggeprojekt var sat i bero på grund af problemer med entreprenøren. Nogle år senere var problemerne løst og huset færdigbygget, så Marie og Joachim kunne tage det i brug.
Det har formentlig spillet ind på det forestående salg, at prinsesse Marie aldrig har haft nogen indflydelse på valget af sommerboligen. Hverken på adressen i Provence eller på indretningen af boligen. De valg var taget af Alexandra og Joachim, inden Marie kom ind på scenen. Maries mor bor selv uden for Avignon, 200 kilometer længere mod vest – måske havde prinsessen foretrukket en feriebolig der, i nærheden af børnenes mormor? Med et sommerhus i nærheden af Avignon ville Marie og Joachim også komme tættere på dronningen og prins Henriks vinslot i Cayx. SE og HØR har tidligere dokumenteret, at prins Joachim har haft store problemer med at leje luksushytten ud. Med sin ven Christian Scherfig som mellemmand lagde prinsen optimistisk ud med at forlange 34.000 kr. for en uge i højsæsonen. Senere blev prisen sat helt ned til 22.000 kr. pr. uge i lavsæsonen, men et kig i bookingkalenderen viste, at interessen for at leje det helt nye hus var minimal.

Sponsoreret indhold