Kongelige1. juni 2021

Pas på, Joachim: Kan miste alt

Hvis prinsen fortsætter med at kritisere sin familie, kan han løbe ind i store problemer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om prins Joachim, 51, har raslet med sablen i forhold til sin familie med stigende kritik, så skal danskerne ikke forvente, at han “laver en prins Harry” og afskærer forbindelsen til kongehuset. For der står alt for meget på spil for dronningens yngste søn, hvis han vælger at fortsætte sin kritik af sin familie.

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_14.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Prinsen og prinsesse Marie nyder livet på den grønne gren, men politikerne kan til hver en tid tage pengene fra ham. (Foto: Hanne Juul)

Men den gestus kan hurtigt ændre sig, hvis hans familie, embedsværket på Amalienborg eller politikerne bliver irriterede over hans stigende kritik af familien derhjemme.

Er for pengeglad

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_1_10.jpg
 (Foto: MEGA)

Prins Harry og hans kone Meghan har vinket farvel til det britiske kongehus – og parret er kommet med voldsom kritik mod den royale familie og livet som kongelige. (Foto: MEGA)

– Joachim er for pengeglad, så hvis han meldte sig ud af familien, ville man være nødt til at reagere politisk. Han får fire gange så meget som en forsvarsattache (får i løn, red.), og hvis han passer sit job og holder sin kæft, vil ingen røre ham, siger kongehuseksperten Søren Jakobsen til SE og HØR.

Han mener, at det årlige beløb, der vel at mærke er skattefrit og derfor modsvarer en årlig indkomst på otte millioner kroner, er den væsentligste årsag til, at Joachim vil vælge at makke ret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_3_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Joachim har ved flere lejligheder sendt giftpile mod sin familie. (Foto: Dan Mariegaard)

– Selv om han har en pæn økonomi og kan klare sig resten af livet for de penge, han fik for salget af Schackenborg, så er det ikke nok til hans børn, som han selvfølgelig gerne vil sikre. Han vil holde fast i apanagen og derfor gør han det ikke, slår Søren Jakobsen fast.

Meget større kritik

Også kongehuseksperten Lars Hovbakke ser pengene som noget, Joachim bliver nødt til at tage stilling til, såfremt han ønsker at fortsætte sin kritik.

– Der er ingen tvivl om, at pengene spiller ind. Man bliver nødt til at tænke på, om man afskærer sig selv fra at få apanage, fortæller han SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_2_7.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Når Frederik og Mary bliver konge og dronning, kan Frederik reelt fratage sin bror enhver adgang til kongehuset. (Foto: Hanne Juul)

Han ser også befolkningens øgede kritik som en fare for Joachim, der i dag er sat helt uden for indflydelse i kongehuset med meget, meget få arbejdsopgaver.

– Der er så mange kongelige, at de er blevet overflødige, og folk bliver mere kritiske over for at betale for kongelige, som de ikke synes, laver så meget for pengene. Folk stiller krav til de kongelige om, at de skal arbejde for pengene, siger Hovbakke.

Pas på jobbet

Søren Jakobsen ser også en udfordring i relation til Joachims arbejde som forsvarsattache. For hvis ikke han holder mund, kan han ende med at få en påtale fra dét system.

Men Søren Jakobsen ser også en gulerod hænge foran Joachim.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_4_3.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Prins Joachim nyder livet som militærattache i Paris, men kan risikere at miste det hele, hvis ikke han retter ind. (Foto: Mikael Rieck)

– Hvis han gør det rigtigt, kan han med talent og lidt held lande næste post som forsvarsattache i Washington. Det er en stilling, der opprioriteres, og der kunne Joachim være en god repræsentant.

Så hvis ikke prins Joachim passer på, kan han miste det hele. Hvis han omvendt retter ind og stopper sin kritik, kan han måske ende med at få jobbet i Washington, som er en af de største stillinger i det danske forsvar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jokke_3.jpg
 (Foto: Martin Høien)

I dag arbejder han i Paris, men han kan måske ende med en toppost i Washington, hvis hans kritik forstummer. (Foto: Martin Høien)

Valget er Joachims.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold