Kongelige25. juni 2020

Folketinget har stemt om Joachims fremtid

Det blev et stort ja til prinsens nye arbejde i udlandet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_mho6832.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Politikerne i Folketinget har i dag taget stilling til, om prins Joachim kan blive i Paris og passe sit nye job på den danske ambassade.

Det blev et klart ja til den 51-årige militærprins.

Grunden til, at spørgsmålet overhovedet skulle behandles, ligger i den lidt specielle lønstruktur, som Joachim har forhandlet sig frem til.

Den normale løn i jobbet som forsvarsattaché ligger lidt over en million kroner om året, men den har dronningens yngste søn frabedt sig at få udbetalt.

I stedet vil han fortsætte med at modtage sin apanage på 3,8 millioner kroner om året, selv om han får svært ved at passe sine royale pligter hjemme i Danmark, mens han varetager den krævende stilling i Frankrig.

Den smarte lønfinte krævede dog, at landets folkevalgte godkendte ordningen, for i Grundloven står, at de kongeliges årpenge ikke må nydes i udlandet uden Folketingets accept.

79 medlemmer stemte for forslaget, mens kun 16 stemte imod. Så Joachim kan gå på sommerferie i godt humør.

Efter der i dag er givet en tommel op til at udbetale millionerne i Frankrig, kan prinsen glæde sig til at tjene sit fædreland med ro omkring sin økonomiske situation i de tre år, som ansættelsen indtil videre varer.

Der er dog mulighed for, at den kan blive forlænget - i så tilfælde vil apanagen stadig fungere som hans løn.

Finder Joachim i stedet et andet arbejde i udlandet, vil Folketinget igen skulle stemme, før de 3,8 millioner kroner bliver hans.

Prinsen og prinsesse Marie har allerede tilbragt det seneste år i Paris, hvor Joachim har studeret på landets fineste militærakademi. I den tid har de også fået deres danske årpenge - den daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, mente nemlig, at grundlovsparagraffen ikke gjaldt, når prinsen kun skulle være væk i et år.

Sponsoreret indhold