Nikolai fylder 20 år: Nu skal jeg være voksen

Nikolai blev født den 28. august 1999 og fylder således 20 år i dag.

Nikolai blev født den 28. august 1999 og fylder således 20 år i dag.

(Foto: Steen Brogaard)

Nu er prins Nikolai ikke længere teenager.

Den førstefødte prins i den nye generation fylder i dag onsdag 20 år, og dermed begynder han et nyt kapitel i sit liv. Nikolai er netop vendt hjem fra den festlige rustur på sit nye studie på Copenhagen Business School (CBS). Nu skal han slappe af i familiens skød.

– Det er selvfølgelig lidt specielt at forlade teenagealderen, men jeg ser frem til nye, mere voksne udfordringer, siger Nikolai til SE og HØR.

Prinsen har ladet sig interviewe via e-mail, fordi han har haft travlt med studiestart og alt, hvad det indebærer. For en måned siden kunne SE og HØR afsløre, at han var kommet ind på sit drømmestudie. De næste år skal prins Joachims ældste søn læse Business Administration and Service Management på CBS på Frederiksberg. En uddannelse, der kræver et gennemsnit på 8,9.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Planen er også, at prinsen finder tid til catwalken i løbet af studietiden. Her gik han Dior-show i Tokyo sidste år. (Foto: MEGA)

Rustur

Beskeden om studieoptagelsen fik han den 26. juli, og siden er Nikolai gået i gang med at vænne sig til det nye studieliv.

Det har blandt andet betydet, at han som alle andre har deltaget i studiets rustur, så han kunne blive rystet godt og grundigt sammen med sine nye studiekammerater. Normalt ender sådanne ture med en masse fest og sprut. Derfor er det nok heller ikke så sært, at Nikolai gerne vil fejres på lidt mere beskeden vis i denne uge.

– Fejringen bliver stille og rolig, men med god mad, søde mennesker og i smukke omgivelser. Jeg skal fejres af min familie og mine venner. Jeg ønsker mig en underholdende dag, omgivet af mennesker jeg holder af, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Til fødselsdag med sin bror, prins Felix, 17, hos deres far, prins Joachim, på Amalienborg. (Foto: Hanne Juul)

Det nye studieliv er i den grad noget, han har set frem til længe. For et år siden begyndte han på Hærens Sergentskole ved Varde Kasserne. Hurtigt stod dog det klart, at Nikolai ikke var på rette hylde i militæret. To måneder blev det til, inden han droppede ud. I al stilhed begyndte Nikolai et studierelevant job hos ejendomsmatadoren Mikael Goldschmidt, fordi det var for sent at vælge en ny retning midt i studieåret. Derfor har ventetiden været ekstra lang for Nikolai.

– Det nye studieliv bliver det næste store kapitel i mit liv, og jeg ser frem til det. Det er noget, jeg har glædet mig til længe, siger han.

Mor er stolt

Grevinde Alexandra er også spændt på sønnens fremtid:

– Det er næste fase i hans liv. Jeg følger med fra siden, og det er interessant at se, hvor skøn, dejlig og selvstændig en ung mand, han er blevet. Han glæder sig til sit studie. Han er virkelig parat til at få mere viden ind, og han er kommet et godt sted hen. Jeg er lykkelig for, at han har valgt at studere her i Danmark, siger Alexandra til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Grevinde Alexandra havde sønnerne med i Malmø.

Både Nikolai og Felix er ekstremt tætte med deres mor, grevinde Alexandra, 55. (Foto: Thomas Laursen)

Det er meningen, at Nikolai beholder både jobbet hos Scoop Models og jobbet hos Mikael Goldschmidt, mens han læser. Men det er naturligvis studiet, der har førsteprioritet hos den nu 20-årige prins af Danmark.

Læs mere om prins Nikolai i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close