Kongelige19. juni 2019

Joachim erkender: Jeg pressede Nikolai for hårdt

Den 50-årige prins Joachim var særdeles ivrig efter at sende sin ældste søn prins Nikolai på militæruddannelse, selv om prinsesse Marie advarede ham mod det. Prinsen erkender nu fejlen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_og_nikolai_foto_mr_og_krestine_havemann.jpg
 (Foto: Mikael Rieck, Krestine Havemann)

Det gik galt, da dengang 18-årige prins Nikolai sidste år tog ud i verden for at stå på egne ben.

Og hans far tager nu skylden for at have sendt sønnike ud på alt for dybt vand.

https://imgix.seoghoer.dk/nikolai_oto_mr.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Efter to måneder smed prinsen sin uniform og droppede sidste år ud af den toårige uddannelse på Hærens Sergentskole. (Foto: Mikael Rieck)

– Prinsesse Marie havde forinden spurgt mig, om jeg nu var helt sikker på, at det var en god idé for ham.

”Er du sikker på, at han er den type?”.

– Jeg slog blot ud med armene og sagde: ”Selvfølgelig er han det!”, afslører prins Joachim i et stort fødselsdagsinterview i Billed-Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alex_nikolai_og_marie_foto_wen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Set i bakspejlet skulle jeg have lyttet til prinsesse Marie, erkender prins Joachim i fødselsdagsinterviewet. Samtidig har Nikolai trukket sig selv mere i retning af sin mor end sin far i karrierevalg. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Ikke så forstokket mere

Her fortæller prinsen ydmygt om det slag, der ramte, da hans førstefødte måtte fortælle sin oberstfar om, at militærlivet var helt forkert for ham.

– Her var en situation, hvor det ikke gav mening, at han fortsatte.

– Når det nu er sådan, og når jeg har overpacet, så skal der ikke ske ham en uret, erkender Joachim.

– Hele historien lærte mig at tilsidesætte egne normer og forventninger. Grib i egen barm, klap hesten, og lad være med at være så forstokket, siger den 50-årige prins om situationen, der har forberedt ham til, når de næste tre børn i rækken bliver voksne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_og_nikolai_foto_lars_h._laursen.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Ved flere lejligheder har Joachim entusiastisk taget sine tre drenge med til militære arrangementer. (Foto: Lars H. Laursen)

Følger mere mor Alex

Efter den kiksede militærtid ser det ud til, at 19-årige prins Nikolai har lænet sig lidt mere op ad sin mor i karrierevalg.

Dronningens ældste barnebarn har kastet sig ud i et job hos milliardæren Mikael Goldschmidt, som er en af Alexandras venner.

Og uddannelsesplanen involverer nu Copenhagen Business School i stedet for Varde Kaserne – ganske som grevinden blev uddannet inden for handel og økonomi i Hongkong, før hun forelskede sig i en dansk prins.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega244924_001_0.jpg
 Foto: MEGA

I stedet for militærklæ’r er det nu mere modetøj fra bl.a. Dior, som pryder den unge prins, der har gået catwalk i Paris. Her håber far Joachim også at se ham, hvis chancen byder sig i fremtiden. (Foto: MEGA)

Desuden har Nikolai gang i en blomstrende modelkarriere, der allerede har bragt ham frem på både fornemme europæiske forsider og flere catwalks rundtom i verden. Som regel med sin mor med på rejsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega244924_004.jpg
 Foto: MEGA

Nikolai marcherer flot – men hellere i Paris end i Varde. (Foto: MEGA)

Joachim er dog også pavestolt af sønnens beslutning om at træde ud af farmands skygge – og forfølge sin modeldrøm, afslører han i 50-års-interviewet.

Sponsoreret indhold