Kongelige 19. juni 2019

Joachim erkender: Jeg pressede Nikolai for hårdt

Den 50-årige prins Joachim var særdeles ivrig efter at sende sin ældste søn prins Nikolai på militæruddannelse, selv om prinsesse Marie advarede ham mod det. Prinsen erkender nu fejlen.
(Foto: Mikael Rieck, Krestine Havemann)

Det gik galt, da dengang 18-årige prins Nikolai sidste år tog ud i verden for at stå på egne ben.

Og hans far tager nu skylden for at have sendt sønnike ud på alt for dybt vand.

(Foto: Mikael Rieck)

Efter to måneder smed prinsen sin uniform og droppede sidste år ud af den toårige uddannelse på Hærens Sergentskole. (Foto: Mikael Rieck)

– Prinsesse Marie havde forinden spurgt mig, om jeg nu var helt sikker på, at det var en god idé for ham.

”Er du sikker på, at han er den type?”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg slog blot ud med armene og sagde: ”Selvfølgelig er han det!”, afslører prins Joachim i et stort fødselsdagsinterview i Billed-Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

– Set i bakspejlet skulle jeg have lyttet til prinsesse Marie, erkender prins Joachim i fødselsdagsinterviewet. Samtidig har Nikolai trukket sig selv mere i retning af sin mor end sin far i karrierevalg. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Ikke så forstokket mere

Her fortæller prinsen ydmygt om det slag, der ramte, da hans førstefødte måtte fortælle sin oberstfar om, at militærlivet var helt forkert for ham.

– Her var en situation, hvor det ikke gav mening, at han fortsatte.

– Når det nu er sådan, og når jeg har overpacet, så skal der ikke ske ham en uret, erkender Joachim.

– Hele historien lærte mig at tilsidesætte egne normer og forventninger. Grib i egen barm, klap hesten, og lad være med at være så forstokket, siger den 50-årige prins om situationen, der har forberedt ham til, når de næste tre børn i rækken bliver voksne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Ved flere lejligheder har Joachim entusiastisk taget sine tre drenge med til militære arrangementer. (Foto: Lars H. Laursen)

Følger mere mor Alex

Efter den kiksede militærtid ser det ud til, at 19-årige prins Nikolai har lænet sig lidt mere op ad sin mor i karrierevalg.

Dronningens ældste barnebarn har kastet sig ud i et job hos milliardæren Mikael Goldschmidt, som er en af Alexandras venner.

Og uddannelsesplanen involverer nu Copenhagen Business School i stedet for Varde Kaserne – ganske som grevinden blev uddannet inden for handel og økonomi i Hongkong, før hun forelskede sig i en dansk prins.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: MEGA

I stedet for militærklæ’r er det nu mere modetøj fra bl.a. Dior, som pryder den unge prins, der har gået catwalk i Paris. Her håber far Joachim også at se ham, hvis chancen byder sig i fremtiden. (Foto: MEGA)

Desuden har Nikolai gang i en blomstrende modelkarriere, der allerede har bragt ham frem på både fornemme europæiske forsider og flere catwalks rundtom i verden. Som regel med sin mor med på rejsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: MEGA

Nikolai marcherer flot – men hellere i Paris end i Varde. (Foto: MEGA)

Joachim er dog også pavestolt af sønnens beslutning om at træde ud af farmands skygge – og forfølge sin modeldrøm, afslører han i 50-års-interviewet.

Sponsoreret indhold