Guldsmeden: Alt om prins Nikolais læremester

Mikael Goldschmidt er god for 2,7 mia. kr. og Danmarks 38.-rigeste.

Mikael Goldschmidt er god for 2,7 mia. kr. og Danmarks 38.-rigeste.

(Foto: Ritzau Scanpix)

På bedste ”Matador”-vis har Mikael Goldschmidt skabt en personlig formue på 2,7 milliarder kr. ved at købe og sælge ejendomme på de rigtige tidspunkter.

Og efter at prins Nikolai for nylig begyndte at arbejde i Goldschmidts virksomhed, kan den 62-årige ejendomsmagnat kalde sig mentor for dronningens barnebarn.

Artiklen fortsætter under billedet...

Grevinde Alexandra boede i en periode på over 300 kvm hos Goldschmidt – senere flyttede hun til en villa i Charlottenlund. (Foto: Mikael Rieck)

Prinsens nye arbejdsplads M. Goldschmidt Holding ligger i den københavnske rødstenskarré, som Mikael Goldschmidt ejer, og som Nikolais lillebror Felix og mor grevinde Alexandra en overgang boede i, mens Nikolai selv studerede på Herlufsholm.

På forunderlig vis har 19-årige prins Nikolai nu igen sin daglige gang i området mellem Grønningen og Store Kongensgade.

Artiklen fortsætter under billedet...

Prins Nikolai, mens hans mor boede i Goldschmidts ejendom – nu arbejder han samme sted. (Foto: Mikael Rieck)

Goldschmidt afskyr rygklappere

Imodsætning til grevinde Alexandra, hendes sønner og netværk er Mikael Goldschmidt, som er søn af en københavnsk grosserer med jødiske rødder, et ukendt navn på den røde løber. Det pjat gider han ikke. Man finder heller ikke hans navn på medlemslisten hos VL-grupperne – landets største erhvervsnetværk.

– Jeg ikke gider løbe til alt det der konflitterstads sammen med dem, der skal ses og blive set og klappe hinanden på ryggen. Det er ikke mig at løbe op ad den røde løber. Lad de andre om det. Jeg skal bare drive min forretning og passe det, jeg skal passe på, sagde han forleden i et sjældent interview med Berlingske.

Selv om Mikael Goldschmidt optræder i jakkesæt på jobbet, er han en ligetil og lattermild mand, der hader snobbethed.

Men når man har med prinser og grevinder at gøre, havner man i rampelyset. Det gælder også Mikael Goldschmidt, som første gang havnede i SE og HØRs spalter, da han stillede en lejlighed på over 300 kvadratmeter til rådighed for grevinde Alexandra, da hun solgte villaen på Østerbro i København.

Glad på arbejde

Nu er Mikael Goldschmidt så tilbage på scenen. Denne gang, fordi han tilbyder en hjælpende hånd og et job til prinsen, der ikke ville lade sig kommandere rundt i mudderet af højtråbende befalingsmænd – og derfor droppede tanken om en karriere i forsvaret.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mikael Goldschmidt.

Mikael Goldschmidt mener, at man skal være glad for at gå på arbejde. (Foto: Ritzau Scanpix)

Nikolais fravalg af en militærkarriere kan Mikael Goldschmidt om nogen forstå. For fem år siden udtalte han i et interview med Børsen:
 

– Min far sagde altid til mig, at han var ligeglad med, hvad jeg lavede. Om jeg ville grave grøfter eller danse ballet. Det, der efter hans opfattelse var vigtigt, var, at man var glad for at gå på arbejde. Det er indprentet i min livsopfattelse, og det har jeg gerne villet give videre til mine børn.

Mikael Goldschmidt har to voksne børn – en søn og en datter – med hustruen Annette, som er erhvervspædagog.

Om Goldschmidt kan lære prins Nikolai at skabe sin egen formue i branchen, vil de kommende år vise.

Ejer Imerco

Da Mikael Goldschmidt var 22 år, begyndte han at handle med ejendomme. Det startede i al sin enkelhed med, at han brugte sin opsparing på 30.000 kr. på at købe en lejlighed, der blev solgt med fortjeneste.

Siden har langsigtede strategier og hårdt arbejde fået pengetanken til at svulme. Ud over et hav af ejendomme ejer den sejlerglade Mikael Goldschmidt Kokkedal Slot og isenkramkæden Imerco. Desuden er han ved at etablere en ny bydel i Hillerød.

Goldschmidt bruger mange penge på vedligeholdelse af sine ejendomme – og sikrer dermed formuen på knap tre mia. kr. (Foto: Mikael Rieck)

Goldschmidt bor med hustruen i en 367 kvadratmeter stor lejlighed i ”Den Gyldne Trekant” i København, som ud over Esplanaden rammes ind af Store Kongensgade og Trianglen. Når parret trænger til landluft, er der flere muligheder: En feriebolig i Frankrig og et par sommerhuse i Hornbæk – det ene på 364 kvadratmeter.

Læs mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close