Kongelige2. august 2018

Se billederne: Prins Nikolai er startet på sergentskolen

Kongehuset deler billeder fra prins Nikolais første dag på Hærens Sergentskole
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hh_prins_nikolai_5.jpg
 (Foto: Hærens Sergentskole)

Prins Nikolai havde i går sin første dag på Hærens Sergentskole i Varde.

Det skriver Kongehuset på Facebook, hvor de også har lagt billeder op fra prinsens første dag.

- H.H. Prins Nikolai startede i går som elev på løjtnantsbasisuddannelsen på Hærens Sergentskole i Varde. Skolen uddanner kommende ledere og mellemledere til Hæren, og Prinsen og de øvrige sergentelever blev den første dag blandt andet introduceret til skolen og uddannelsen, skriver Kongehuset på Facebook. Artiklen fortsætter efter billederne
I februar kom det frem, at prins Nikolai, 18, ønsker at uddanne sig inden for militæret - nærmere bestemt har han planer om at tage den toårige uddannelse til reserveofficer. Nikolais far, prins Joachim, har aldrig lagt skjul på, at han gerne så, at hans ældste søn skulle tage en militæruddannelse. Ligesom både Joachim og storebror kronprins Frederik har gjort, og som det faktisk er en tradition i kongehuset.

– Hvis han ellers har fysikken og lysten, så håber jeg da, at han vil gå ind i militæret. Ja, jeg forventer det nok, har prins Joachim tidligere sagt.

Siden har den stolte far dog formuleret sig på en lidt anden måde, da han sidste år sagde til Billed-Bladet:

– Nikolais liv skal foregå helt efter hans egen plan. Jeg vil hjælpe ham på vej og forsøge at inspirere ham. Råde ham til noget og fraråde ham andet, sagde Joachim og tilføjede, at hans børn selv skal have lov til at opbygge deres liv og karriere.

Men nu har prins Joachim altså fået det, som han ønskede det. De næste to år er prins Nikolai at finde på kasernen i Varde.

Se billeder fra prins Nikolais sidste skoledag tidligere på sommeren i galleriet herunder

Prins Nikolai får hue på (Herlufsholm) i juli 2018

Sponsoreret indhold