Kongelige4. juli 2020

Medie: Kronprinsesse Mary beder hertuginde Kate om råd efter royal krise

Den danske kronprinsesse skulle angiveligt have spurgt sin britiske kollega om råd, efter de begge har været ude for en royal krise
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mary-kate_0.jpg
 Foto: MEGA, Hanne Juul

Både det danske og britiske kongehus har stået over for det samme problem: Hvad gør man af "overskuds-arvingen", som ikke står til at blive regent en dag?

Prins Harry og hertuginde Meghan tog konsekvensen og trådte tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus for at "arbejde henimod at blive økonomisk uafhængige". De bor nu i Los Angeles, hvor rygter florerer om, at de vil tjene kassen på at holde taler.

Hos prins Joachim er der ikke samme gejst for at "arbejde henimod at blive økonomisk uafhængig": I juni meldte Forsvarsministeriet ud, at prins Joachim var blevet ansat som forsvarsattaché i Paris. Med Folketingets velsginelse skal han dog ikke modtage en forsvarsattaché-løn på lidt over en million kroner. Han får derimod lov til at beholde sine apanage på 3,8 mio. kr.

Og det er de to royale exits i det britiske og danske kongehus, der nu får kronprinsesse Mary til at søge råd hos hertuginde Kate. Det skriver det australske ugeblad New Idea.

- Mary var ivrig efter at få Kates syn på, hvordan man håndterer sådan et familierod, og hun var meget taknemmelig for hendes input, fortæller forfatter og royal ekspert Phil Dampier til New Idea, der også henviser til, at der har været forlydender om at både forholdet mellem William og Harry, men også Frederik og Joachim haltede gevaldigt.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/wennphotosthree069432.jpg
 Foto: MEGA

Her besøger William og Kate København tilbage i 2011. Foto: MEGA

Mediet, der tidligere har hævdet, at Frederik og Mary skulle skilles, skriver, at det er velkendt, at kronprinsparret er tætte med Cambridge-parret.

- Kate sagde til hende, at den bedste måde at håndtere det på, er at hæve sig over alle problemerne og vise offentligheden et roligt ansigt, lyder det yderligere fra Dampier.

- Hvad der end foregår af skænderier i privaten, så er der intet at vinde ved at skændes offentligt. Det mest vigtige er at lade døren stå åben, hvis de skulle ombestemme sig, siger den royale ekspert om overskudsarvingerne.

Sponsoreret indhold