Kongelige25. maj 2020

Kun én kan sidde på tronen: Overskudsarvinger

En trist tendens tegner sig hos de europæiske kongehuse: Tronarvingernes mindre søskende har det med at flygte til udlandet.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flugt til det franske

Det er ikke altid nemt at stå i skyggen af kronprins Frederik, så nu er prins Joachim, hustruen prinsesse Marie, 44, og børnene, prinsesse Athena og prins Henrik, rykket til Paris, hvor den 50-årige prins siden i sommer har været i gang med at tage en militæruddannelse.

I marts var prinsfamilien dog et kort visit i Danmark, da der blev brug for det danske hospitalsvæsen, men knap var det franske corona-udgangsforbud hævet, før Joachim og co. atter vendte snuderne mod det franske.

Megxit

Det tegnede ellers så godt, da prins Harry i maj 2018 giftede sig med skuespilleren Meghan Markle, 38.

Dog gik det hurtigt ned ad bakke, og den nu 35-årige Harry så sig ramt af ”spare heir”-syndromet: Han var en del af den kongelige kransekagetop, men uden mulighed for selv at forme sin tilværelse – og ikke mindst sin økonomi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/harry_1.jpg
 (Foto: MEGA)

(Foto: MEGA)

Derfor meldte parret i starten af året ud, at de trådte tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus. Parret bor nu i Los Angeles med deres lille søn Archie, og det er allerede blevet til medvirken i Disney-film, Netflix-serier og diverse velgørenhedsprojekter.

Over Atlanten

Svenske prinsesse Madeleine, 37, blev i 2013 gift med den amerikanske forretningsmand Christopher O’Neill, 45, og det blev adgangbilletten til en tilværelse i udlandet. Parret bor i dag i solrige Florida med deres tre børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/madeleine.jpg
 (Foto: MEGA)

(Foto: MEGA)

Skandaleprinsessen

Spanske prinsesse Cristina, 54, har gennem tiderne trukket en del overskrifter. Hendes ægtemand, den tidligere håndboldspiller Iñaki Urdangarín, 52, blev i 2012 mistænkt for at svindle med offentlige midler, og hun blev også involveret som mistænkt i svindelsagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christina_2.jpg
 (Foto: MEGA)

Omkom i skiulykke

Hollandske prins Friso, der var kong Willem-Alexanders lillebror, mistede formelt sin plads i tronfølgen, da han i 2004 giftede sig med Mabel Wisse Smit, 51. Han havde ikke formelt søgt parlamentet om tilladelse til at gifte sig med kvinden, der tidligere havde erkendt at have forbindelse med en kendt hollandsk narkobaron.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/friso.jpg
 (Foto: MEGA)

(Foto: MEGA)

Parret slog sig ned i London og fik sammen to døtre. Prins Friso mistede på tragisk vis livet i 2013, efter han under en skiferie i Østrig blev begravet levende under en lavine. Han blev blot 44 år.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

null

Sponsoreret indhold