Kongelige21. februar 2022

Mary og Isabella: Stadig vilde med Mai

Coronamodvind har ikke ødelagt smykkedesignerens gode navn i kongehuset
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til gengæld kunne hun forrige weekend glæde sig over, at et af landets mest prominente ører stolt fremviste et smykke, som hun har designet. Det skete, da kronprinsesse Mary trådte ud fra Amalienborg og lod sig hylde på sin fødselsdag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mai_3.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Det var naturligvis kronprinsesse Mary, der var i fokus på sin fødselsdag, men også prinsesse Isabella fik opmærksomhed, ikke mindst for sit valg af øresmykke. (Foto: Jesper Sunesen)

Ved sin side havde den 50-årige mor blandt andre datteren Isabella, 14, som havde fået lov at iføre sig øreringe af mærket Jewls cph, som er Mai Manniches brand.

Imod vacciner

Den 37-årige smykkedesigner, som i årevis har været en af kronprinsesse Marys favoritter i smykkeskrinet, har indædt kæmpet imod restriktioner og vaccinationer mod den sygdom, som hun ikke har anset for farlig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mai_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Mary har længe været glad for Mai Manniches kreationer. I 2011 tog hun til bryllup i Maribo Domkirke i Jewls cph-øreringe sammen med Frederik. (Foto: Hanne Juul)

Tværtimod har hun ment, at vaccinerne er yderst farlige. Da Christian Eriksen faldt om med et hjertestop i Parken under EM i fodbold sidste sommer, mente lægedatteren, at det skyldtes, at han var vaccineret.

Se Mai

De seneste år har Mai Manniche tiltrukket sig opmærksomhed af meget forskellige årsager.

I 2018 fik “Familien fra Bryggen”-parret Geggo og Cengiz medhold i Forbrugerklagenævnet i, at en forlovelsesring, som Cengiz havde købt af Mai Manniche for 80.000 kroner faktisk kun havde en værdi af højst 30.000 kroner.

I 2020 fortalte Mai på sociale medier, at hun havde haft kortvarige, stormfulde forhold til musikerne Thomas Blachman og Søren Rasted. Blachman nægtede efterfølgende at have haft en romantisk relation til kvinden, mens Rasted ingen kommentarer havde.

I 2021 fortsatte Mai sin stærke kritik af den globale indsats mod corona. Vildest blev det, da hele landet var i chok over Christian Eriksens kollaps under EM i fodbold.

- Eriksen er færdigvaccineret med Pfizer vaccine 31/5-2021 som spiller på Inter Milan. Det er virkelig skræmmende, skrev Mai – senere afviste Inters læge, at Eriksen overhovedet var blevet vaccineret.

Den påstand måtte den selvudnævnte “frihedskæmper” dog senere trække tilbage, da kritikken blev for stor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mai_2_1.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Den 14-årige prinsesses smykke hedder Constance, og kunne tydeligt ses på billederne, der blev bragt i medier i mange dele af verden. (Foto: Jesper Sunesen)

Vil have børn vaccineret

Den bastante vaccinemodstand står ellers i kontrast til kronprinsesse Mary, der selv er vaccineret mod corona. Hun har i årevis talt for vaccination af mange forskellige slags til hele verdens befolkning som protektor for verdenssundhedsorganisationen WHO.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mai_3.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Den glade familie, der ved denne lejlighed også blev tegnet af prinserne Vincent, 11, og Christian, 16, lignede ikke nogen, der lod sig mærke med, at deres smykke­designer har meget anderledes holdninger end fødselaren. (Foto: Jesper Sunesen)

– Alle børn fortjener lige muligheder for at leve et sundt liv, og det inkluderer at få alle anbefalede vacciner, sagde Mary for eksempel, da hun talte ved WHO’s regionalkomitémøde i 2019.

WHO arbejder også for at udbrede coronavacciner i hele verden.

Om kronprinsessens egne børn er vaccineret mod corona, har Mary ikke afsløret, men til gengæld har hun ladet sin ældste datter stikke i øret med smykker fra en kvinde, der ikke er helt enig i kronprinsessens syn på sygdomsbeskyttelse.

OPDATERING: Artiklen er blevet rettet, da en tidligere version kunne give anledning til at tro, at Mai Manniche er modstander af det danske børnevaccinationsprogram. Dette var en fejl.

- Jeg er stor fan af børnevaccinations-programmet herhjemme og bakker også op om fx vaccinationer af børn i verdens u-lande, fortæller Mai Manniche til SE og HØR.

Sponsoreret indhold