Kongelige1. december 2020

Marie og Joachim fejrer kobberbryllup i Paris: Hun blev hans redning

På trods af flere store kriser har prinsessen holdt Joachim oven vande i 12½ år
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Møgeltønder var på den anden ende 24. maj 2008.

Der var bryllup i byen – og endda et kongeligt af slagsen.

Prins Joachim giftede sig med den franske storbypige Marie, og de levede lykkeligt – og nu kan de altså fejre kobberbryllup.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_6.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Mens prins Joachims liv de sidste 12½ år er gået op og ned, har han haft sin trofaste støtte, prinsesse Marie, 44, ved sin side hele vejen. (Foto: Hanne Juul)

Ægteskabet har holdt, selv om parret har mødt bump på livets vej.

I det københavnske var der dog dårligt plads til en prins og en prinsesse yderligere, da parret og deres to fælles børn flyttede til Klampenborg i 2014.

Så arbejdet stod ikke ligefrem og ventede.

Så de flyttede til Paris, hvor Joachim tog en uddannelse og fik et job – og i sommer en blodprop under ferien i Sydfrankrig.

Hver gang med Marie trofast og støttende ved sin side.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Selv om tilværelsen er rykket fra Møgeltønder til Paris via København, er der efterhånden blevet færre røde løbere til det fotogene par.
Men det har ægteskabet også kunnet holde til, for Marie har hjulpet sin prins til at finde en ny plads at udfylde i Forsvaret. (Foto: Hanne Juul)

– Marie har gjort meget for ham.

Efter at have set interviewet med Joachim på DR for nylig er jeg ret overbevist om, at hun særligt nu i tiden efter hans blodprop gør rigtig meget for ham, for der er ingen tvivl om, at han ikke er på toppen lige nu, siger forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

I hans øjne kunne prins Joachim ikke have fundet sig en bedre og mere kærlig hustru end “den gode fe”, som ved et lykketræf sad lige overfor ham, da han blev ramt af den alvorlige blodprop i hjernen.

På dybt vand

Det var ikke bare kærlighed, men også tiltrængt hjælp ved første blik, da parret mødtes, efter Joachim var blevet skilt fra sin første kone, grevinde Alexandra, og rendte ind i en våd periode rundtomkring i landet.

– Joachim var på dybt vand op til og efter skilsmissen. Det er ikke for meget sagt, at Marie har reddet ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Sidste år sagde Marie og Joachim farvel til Danmark lige efter prinsens 50-års fødselsdag. (Foto: Hanne Juul)

Ellers kunne han være kommet galt af sted på mange forskellige måder.

Han havde svært ved at orientere sig i forhold til omverdenen, og han virkede også til at have et højt alkoholforbrug, siger Søren Jakobsen, som ser en lighed med kronprinsparrets historie.

– Hun har lavet en “Mary 2”, for det, der skete med kronprinsen, da han giftede sig med Mary, var noget af en forvandling – og det er det samme, bare på et andet plan, der er sket med prins Joachim.

Nyder nærheden

Til gengæld har Marie måttet slå sig til tåls med, at svigerinden fra Australien har taget størstedelen af opmærksomheden og efterladt ganske lidt til den dansk-franske prinsesse.

– Hun har heller ikke haft nogen nykker, og hun er ikke stukket af over for hoffet, fortæller Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_4.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Mens farmand passer sit job som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris, klarer Marie ærterne med parrets to guldklumper, Henrik, 11, og Athena, otte. (Foto: Thomas Laursen)

For tiden er det da også det nære liv sammen som familie, der varmer kobberbrudeparrets hjerter.

– Vi er jo sammen her i vores lille tilværelse i Paris, som jo så oven i købet med corona er blevet endnu mindre rent fysisk – og vi nyder at kunne være sammen.

Vi nyder hvert øjeblik, vi har. Og det er helt ned i den lette detalje som at hjælpe børnene med lektierne. Bare dét, at vi er sammen …, lød det rørstrømsk fra prins Joachim, da han for nylig blev interviewet af DR.

Sponsoreret indhold