Kongelige25. november 2017

Ærlig prins Joachim: Schackenborg var et personligt nederlag

– Det var et personligt nederlag, ja. At det ikke lykkedes at få vendt tendensen, fortalte prins Joachim om salget af Schackenborg Slot.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-joachim_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

I 2014 solgte prins Joachim sit slot efter at have drevet eget landbrug siden begyndelsen af 90’erne.

– Det var en velovervejet beslutning. Efter i mange år at have forsøgt at få enderne til at mødes og sande, at løsningerne ikke virkede, og samtidig være mentalt stødt på grund, måtte jeg sande, at det lykkedes mig ikke. Jeg forsøger ikke at vaske hænder og sige, at det var ugunstige tider. Der var en gældsbyrde, der voksede hurtigere, end selv et godt landbrugsår kunne dække, sagde prins Joachim, da han besøgte foreningen Synnejysk Ambassade i København.

– Folkegaven var en fantastisk gave, og det var helt utroligt at kunne nå så meget med det. De fire år hvor den grundlæggende istandsættelse af Schackenborg stod på, blev hver 25-øre vendt adskillige gange og brugt de rigtige steder, fortalte Joachim i løbet af foredraget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-jopachim.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

– Nu ved jeg, hvordan og hvorledes jeg skulle have grebet tingene an, men at give hele den herlighed og byrde til en arving og samtidig sige: ”Nu får du den samme Sisyfosopgave, som jeg fik”. Med byrde mener jeg, at jeg kun havde mig selv at kigge på. Jeg havde ingen forgænger i familien, jeg kunne kigge på. Det, jeg har oplevet, vil jeg ikke lægge i skødet på en næste, fastslog han ærligt.

– Det var et personligt nederlag, ja. At det ikke lykkedes at få vendt tendensen. Men det er ikke noget, jeg ligger hvileløs over om natten, og og jeg bebrejder ikke mig selv, når jeg kigger i spejlet.

Prins Joachim og prinsesse Marie har nu base nord for København i en villa uden marker og køer i stalden.

Læs mere om prins Joachim og resten af det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold