Kongelige30. juni 2020

Kronprinsessen vil være perfekt til alt: Pas på, Mary!

Hun er i lære som dronning, er mor til fire og står stadig knivskarpt. Men bag facaden tærer det royale liv på Mary.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mary_7.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Mary fremstår altid noget nær perfekt. Hun knokler på sit arbejde, hun har travlt med at være nærværende mor for sine fire børn, og så ser hun altid fejlfri og blændende ud. Men presset er enormt, og det tærer på kronprinsessens ressourcer.

I slutningen af 2019 trak Mary stikket og rykkede med børnene til Verbier i Schweiz, mens kronprinsen rejste frem og tilbage for at passe protektionerne. Den travle kronprinsesse havde tydeligvis brug for at tage en pause fra jobbet i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_4_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Mary står altid knivskarpt. Som f.eks. her til åbningen af det nye Holmegaard Værk.
(Foto: Hanne Juul)

Fra 1. januar 2019 og indtil familien tog til Schweiz i januar 2020, havde hun intet mindre end 114 arbejdsdage. Hun bankede dermed Danmarks regent, dronning Margrethe, der havde 111 arbejdsdage, og det sætter altså Marys rolle i kongehuset i relief: Den 48-årige kronprinsesse er i den grad i lære som dronning. Dette blev også understreget, da hun blev rigsforstander.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_5_1.jpg
 (Foto: René Schütze)

Hun har også en imponerende fysik og elsker at pleje sin krop og sit helbred. (Foto: René Schütze)

Og flere af opgaverne i løbet af året var tunge rejser til USA, Argentina og Frankrig, som er enormt krævende – ikke mindst på grund af det pressede program, der ofte forekommer på statsbesøg.

Mor-rollen

Men jobbet som kronprinsesse er ikke det eneste, Mary skal stå for. Hun har også valgt at være en nærværende mor for sine fire børn på en helt anden måde, end dronning Margrethe var for Frederik og Joachim.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_3_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Forleden da Mary åbnede Naturkraft i Ringkøbing, kom blæsten lidt i vejen for den altid perfekte frisure. (Foto: Hanne Juul)

Frederik har tidligere sagt, at parret under ingen omstændigheder havde i sinde at opdrage Christian, Isabella, Vincent og Josephine med guvernanter og barnepiger. Og i bogen “Under bjælken” fra 2017 sagde Mary, at det er hende, der arbejder med at sætte grænser for de royale børn.

– Hvis man spørger nok, så giver han nogle gange efter og holder ikke fast i det, vi har aftalt. Så er det altid mig, der for eksempel må sige: “Hov, vi sagde ingen iPads efter klokken dit eller dat.” På det punkt er Frederik mere afslappet, og så ender jeg med at være den strenge. Det er lidt irriterende. Ellers kan jeg kun sige, at han er en god far, forklarede Mary.

Med andre ord: Også her har Mary tralvt. For også børneopdragelsen skal være perfekt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_2_3.jpg
 (Foto: René Schütze)

Mor med stort M. Da familien i sommeren 2018 var i Skagen, legede Mary med børnene på stranden. Her med 9-årige prinsesse Josephine. (Foto: René Schütze)

– Selvom kronprinsfamilien jo har al den hjælp, de har brug for, så er der sikkert værdimæssigt stress på, at hun skal gøre meget mor-mæssigt. Hun sender ikke børnene væk, når de skal spise. Den der praktiske aflastning har de ikke. Ikke fordi de ikke kunne få den, men fordi de værdimæssigt ikke tager den. Og hvis det clasher med hendes værdier, så ville jeg ikke anbefale hende at få mere hjælp. Så ville jeg anbefale hende at skabe balancen. Vælge og ikke lade sig presse, siger direktør og erhvervspsykolog Berit Sander.

Timeout

Hun forklarer desuden, at kronprinsessen besidder et job, der er ekstremt krævende. Og derfor var det klogt at tage en pause i Schweiz.

– Et timeout kan virke logisk. Ligesom andre familier også gør det. Så tager de fem uger ud og sejle, fordi de skal have det
break. Men det er ikke nok. Man skal også have en strategi hen over året. Man skal vogte over sin egen evne til at sige fra, siger Sander.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_6_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Mary får også ros fra den internationale modepresse for at være ualmindelig velklædt. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg ved nøjagtigt, hvad jeg ville råde hende til. Det var, at hun skulle være meget skarp på, at det er hende, der bestemmer, hvor grænsen går. Hun tager meget på sig, men hun kunne tage meget mindre, uden at det ramte hende negativt, siger hun.

Strategisk

Berit Sander kender kun Mary fra omtale i medierne, men ud fra det mener hun, at kronprinsessen er dygtig til selv at finde grænsen. Men hun forklarer, at Mary skal være parat til at tænke mere strategisk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_4_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Kronprinsessen bliver altid målt og vejet. Sådan er det at være kvinde i rampelyset. (Foto: Hanne Juul)

– Hun bliver bedømt på alt, hvad hun laver. Også på sin overflade. Hun kan ikke have en sløjfe eller sko på, uden at den bliver helt afkodet. Det er kvindekønnets skæbne. Hun skal sørge for at have nogle gode folk omkring sig. Nogle, der kan prikke til en og sige, nu har man mistet overblikket ved at tage for meget ind. Også så man har en at dele det med. Så hun ikke står mutters alene, siger hun.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold