Kongelige2. oktober 2019

Stor opgradering: Mary skal i lære som dronning

Kronprinsesse Mary har fået en stor opgradering i det kongelige hieraki, hvor hun nu skal i lære som dronning. Kronprinsessen kan nemlig fra i dag indsættes som rigsforstander
https://imgix.seoghoer.dk/mary_wen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kronprinsesse Mary har i dag taget et stort skridt op ad den royale rangstige.

I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at dronning Margrethe i dag har fået tilslutning til, at kronprinsesee Mary i dag kan indsættes som rigsforstander.

- Som rigsforstander vil Kronprinsessen fremover kunne varetage Dronningens forpligtelser som statsoverhoved, når Dronningen er forhindret heri som for eksempel ved ophold i udlandet, står der i pressemeddelelsen.

Indtil i dag har Mary ikke kunnet varetage dronningens forpligtelser som statsoverhoved, men det kan hun altså nu.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_og_mary_3.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Dronningen overlader nu endnu mere ansvar til sin svigerdatter (Foto: Lars H. Laursen)

Mary bliver den blot fjerde i den kongelige familie, som kan tage over for dronningen, hvis hun bliver forhindret i en opgave.

- I dag kan Dronningens forpligtelser som statsoverhoved varetages af Kronprinsen som regent eller af Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Benedikte som rigsforstandere, står der i pressemeddelelsen.

Det er kun de allernærmeste den siddende regent, der får lov til at fungere som rigsforstander, og Mary træder altså ind i en gruppe, der kun består af Frederik, Joachim og prinsesse Benedikte.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dronning_margrethe_og_frederik_han.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Dronningen og kronprinsen lader nu Mary tage et gevaldigt skridt op ad den royale rangstige (Foto: Hanne Juul)

Prins Henrik blev aldrig fundet tung nok til den betydningsfulde post, selv om han nåede at være gift med dronning Margrethe i 50 år.

Den tidligere dronning, Margrethes mor Ingrid, nåede at have rollen som rigsforstander, men fik først æren, efter hendes mand, kong Frederik døde.

Dengang manglede kongefamilien andre, der var klar til tjansen, da både kronprins Frederik og prins Joachim var for unge til at sidde ved det helt store bord, når mor var ude af landet.

Se kronprins Frederik fortælle om samværet med sine børn:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold