Kongelige19. oktober 2019

Familien er pist borte i tre måneder: På ski med de rige

Frederik og Mary tager ungerne ud af folkeskolen for at sende dem på eksklusiv uddannelse i alpe-skiparadis.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprinsfamilien_0.jpg
 (Foto: Martin Høien)

I tre måneder på den anden side af nytår vil kongeriget Danmark være næsten uden en kongelig familie inden for grænserne. For kronprinsparret tager i tre måneder alle deres fire børn ud af skolen i Danmark og sender dem til Schweiz for at gå på en eksklusiv skole – og mor tager med.

Det er Lemania-Verbier International School, der tager imod de fire prinser og prinsesser i alderen otte til 14 år.

"Med et stærkt fokus på sport og kunst vil vi udvikle hver elevs personlighed og hjælpe dem med at blive globale borgere," skriver skolen om sig selv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinsfamilien_lars_h._laursen.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

I vinterens mørke måneder bliver Tranegårdskolen i Hellerup fravalgt til fordel for de hvide, schweiziske alper. Når de 12 uger er overstået, vender børnene tilbage til den normale hverdag. (Foto: Lars H. Laursen)

Overklassens skisted

På Facebook har skolen da også tydeliggjort, at den ligger op og ned ad fantastiske skifaciliteter, som lykkeligvis også burde være klar til de danske kongelige, når de tjekker ind på skolen.

Området er da også ganske godt kendt af kronprinsfamilien i forvejen, for så godt som hvert år har Frederik og Mary lagt en skiferie i rigmandsområdet, hvor de i mange år boede i vennen Peter Warnøes chalet og festede med venner som Peter og Caroline Heering, baron Johan og baronesse Rebecca Wedell-Wedellsborg og tidligere også Caroline Fleming.

– Verbier er den europæiske overklasses foretrukne skisportssted, fortæller forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen

Kronprinsesse Mary tager med de fire poder til Toblerone-landet og vil altså få rig mulighed for at spænde skiene i de tre måneder, mens Frederik det meste af tiden vil blive hjemme i Danmark, hvor han vil pleje kongehusets arbejde og sine egne skrøbelige knæ og ryg, og kun i ny og næ drage mod de schweiziske alper for at hygge om familien.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinsfamilien_martin_hoeien.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Kronprins Frederik har altid nydt at boltre sig i sneen, men han må passe de tomme stuer på Amalienborg, mens resten af familien bruger tre måneder på eventyr i Schweiz. (Foto: Martin Høien)

Klar til udlandet

Det giver god mening af sende den fremtidige tronfølger og hans yngre søskende til Schweiz.

– Det er måske en slags forsmag for prins Christian for, hvad han skal senere, og en afprøvning af, hvad han selv vil, siger Søren Jakobsen, som mener, at det er helt oplagt, at den 14-årige prins en dag skal have en uddannelse i udlandet, ligesom de tre mindre søskende vil kunne skabe karrierer i udlandet, hvor der ikke er det samme fokus på deres familiære baggrund som herhjemme.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinsfamilien_dm.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

På et tidspunkt er det oplagt, at prins Christian skal ud af landet for at tage en uddannelse – præcis som far Frederik havde et år på fransk kostskole og på universitet i USA. Nu får han i tre måneder en forsmag på at flytte ud af landet. (Foto: Dan Mariegaard)

Og netop derfor har de brug for et tillæg til den dannelse, de royale rollinger får på Tranegårdskolen i Hellerup.

– De kommer ud i en anden virkelighed, når de bliver større. Det er dejligt, at vi har en kronprinsfamilie, der hænger sammen, men de skal have input udefra. Og det begynder de at tage hul på nu, og det er fornuftigt, siger Søren Jakobsen.

Læs mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold