Kongelige2. januar 2020

Joachims skæbne afgøres: Jokeren i kongespillet

I 2020 bliver prins Joachim forhåbentlig klogere på, hvad han skal bruge resten af årtiet til.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marie_og_joachim_lhjl.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Når sidste eksamen på militærakademiet i Paris er afsluttet, er det tid til at afgøre prins Joachims videre skæbne. Skal livet i den franske hovedstad fortsætte for den 50-årige prins og franskfødte prinsesse Marie, 43, eller skal de vende tilbage til det hus i Klampenborg, som Caroline Fleming har lejet af parret siden afgangen til Paris sidste sommer?

– Han er jokeren i kongespillet i det kommende år, for hvad bliver hans skæbne? Det er helt uforudsigeligt. Jeg håber for ham, at han får et job i udlandet. Han kommer ikke til at komme hjem og konkurrere med kronprinsparret – der er de klare nummer to – så han er i overskud, så længe dronning Margrethe er i live, lyder vurderingen fra forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

Prinsen bliver i øvrigt ekstra presset i foråret, hvor han forventes at deltage i festlighederne omkring dronningens 80-års fødselsdag i april, selv om militærstudierne kræver hans tilstedeværelse på uddannelsen seks dage om ugen.

Skal passe på helbredet

Kronprinsparrets 2020 begynder med noget så usædvanligt som en midlertidig udflytning til Schweiz, hvor børnene i tre måneder skal gå i skole nær skisportsmekkaet Verbier.

Mindst en af forældrene vil hele tiden være hos børnene, men det er nemt at forestille sig, at familien ikke kan holde sig fra de lækre pister. Og her skal kronprins Frederik passe ekstra godt på sig selv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederik_lhl.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Skader har præget en stor del af kronprinsens 2019. (Foto: Lars H. Laursen)

To diskusprolapser har plaget ham de sidste to år og en skiulykke sidste år gjorde det af med kronprinsens ene 51-årige knæ. Tidligere har han også brækket kravebenet i et trampolin-uheld. Med andre ord skal han passe på ikke at ende som ”haltekongen”.

– Han skal passe på krop og hoved. Han har en lang regeringsperiode foran sig, for i hans familie bliver man gammel. Men det vil ikke være sjovt, hvis han skal gå rundt i alle de år med smerter for eksempel i knæene. Og for hans egen stolthed vil det være ubærligt at gå med stok, advarer Søren Jakobsen.

Årets konfirmand

De voksnes rækker nærmer sig med hastige skridt for 14-årige prins Christian, og i det kommende forår er det hans tur til at lade sig konfirmere.

Hoffet har endnu ikke offentliggjort detaljerne omkring ceremonien, men Søren Jakobsen forventer en stille familiefest.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_lhl.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

I 2020 træder kronprinsparrets ældste ind i de voksnes rækker. (Foto: Lars H. Laursen)

– Det må blive en familiebegivenhed og ikke så meget andet. Det er det oplagte i lyset af, at den kommer til at ligge meget tæt på dronningens fødselsdag. Selv om han modnes meget hurtigt, tror jeg, at man vil skærme ham lidt ved denne anledning.

– Hans tid kommer, og det er ikke så langt ude i fremtiden, at han fylder 18 år, siger Søren Jakobsen.

Skandalefri zone

Dronningens to ældste børnebørn, prinserne Nikolai, 20, og Felix, 17, kan forhåbentlig se frem til et roligt år, hvor de kan koncentrere sig om deres studier og Felix’ 18-års fødselsdag i juli.

Men intet nyt kan også være godt nyt for de to unge herrer, der går på henholdsvis handelshøjskolen i København, CBS, og i 2. g på Øregård Gymnasium.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_og_nikolai_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Fester og alkohol fylder meget på de fleste videregående uddannelser og ungdomsuddannelser, hvorfor det også må fylde meget i de to prinsers liv. (Foto: Thomas Laursen)

For ganske nyligt bortviste CBS 25 studerende for brud på skolens alkoholpolitik, og i disse tider skal prinsebrødrene passe på ikke at ende i lignende skandaler.

– Det er ikke sket endnu, at deres venner for eksempel har sendt billeder ud i offentligheden, som skulle holdes private. Men vi lever jo i en elektronisk tidsalder, og vi har jo set, at det britiske kongehus har påtalt, at Meghans veninder har brugt billeder af hertuginden til brug i reklamer på sociale medier, fortæller Søren Jakobsen.

Må klare sig selv

Til juli bliver grevinde Alexandras yngste søn, Felix, 18 år, og når det sker, vil den 55-årige eksprinsesse efter eget valg ikke længere modtage den apanage på 2,6 millioner kroner, hun ellers har modtaget årligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alexandra_hjp_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Med sin yngste søns 18-års fødselsdag kommer også grevindens farvel til sin apanage. (Foto: Hanne Juul)

Dermed skal forretningskvinden, der satte sin karriere i Hongkong på standby for at flytte til Danmark i 1995, til at finde nye veje i livet.

Siden beslutningen blev taget for et par år siden, har Alexandra forsøgt sig som forfatter, foredragsholder, underviser og sanger. Den talentfulde grevinde har altså masser af strenge at spille på, når det bliver nødvendigt.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold