Kongelige29. oktober 2019

Margrethe mutters alene: Familien rejser hele tiden

Stort set alle medlemmer af den kongelige familie skrider til udlandet den kommende tid og efterlader dronning Margrethe i Danmark.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/margrethe_-_mutters_alene_foto_hjp_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Frederik og Mary rykker til Schweiz med børnene, Joachim og Marie er flyttet til Frankrig. Benedikte er i Tyskland. Prins Nikolai flyver verden rundt som model, og grevinde Alexandra rejser til Kina.

Det danske kongehus' aktiviteter foregår i disse år ganske langt fra kongerigets grænser. De fleste medlemmer rejser ud i verden for enten at uddanne sig eller arbejde. Tilbage sidder dronning Margrethe på Amalienborg og må føle sig en anelse "Palle alene i verden".

Siden prins Henriks død i starten af 2018 begyndte et opbrud at tage form i det danske kongehus. Her to år senere er den kongelige familie spredt for alle vinde, mens dronningen nærmer sig de 80 år. Faktisk er det sådan, at blot to ud af otte af Margrethes børnebørn vil være hjemme denne vinter. Hendes sønner vil også opholde sig en del i udlandet i Frankrig og Schweiz.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_hjp_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Kronprins Frederik, 51, vil rejse mellem Danmark og Schweiz, når hans fire børn begynder på Lemania-Verbier-skolen fra 6. januar. Kronprinsesse Mary, 47, flytter med børnene. (Foto: Hanne Juul)

Farvel, Danmark

Christian, 14, Isabella, 12, Vincent og Josephine på otte år ville alle fire vinke farvel til de vante omgivelser ved farmor på Amalienborg og drage til Schweiz for at begynde et semester på den internationale skole Lemania-Verbier.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_kronprinsesse_mary.jpg
 (Foto: Kronprinsesse Mary)

Christian, Isabella, Vincent og Josephine skal bo i Verbier i tre måneder fra januar 2020. (Foto: Kronprinsesse Mary)

Samtidig vil prins Henrik, 10, og 7-årige prinsesse Athena være i Paris, hvor de ligeledes går i international skole. De eneste af dronningens børnebørn, der vil være at finde i Danmark, er de to nærmest voksne prinser, Nikolai, 20, og Felix, 17. Og førstnævnte rejser som bekendt ofte til udlandet for at gå catwalk til modeshows. Under februarmodeugerne er det bestemt ikke utænkeligt, at prins Nikolai også vil være i Paris. Tidligere har han gået shows for både Dior og Burberry.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_bs.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Prins Felix går på Gammel Hellerup Gymnasium, mens prins Nikolai læser på CBS. Dermed er de de eneste to af dronningens otte børnebørn, der er i Danmark til vinter. (Foto: Birge Storm)

Dronningens børn vil også være mest i udlandet. Joachim tilbringer som bekendt seks ud af ugens syv dage på skolebænken på militærskole i Paris.

Frederik vil være en del i Danmark, men også han vil drage med Mary og børnene til Schweiz, "når der er mulighed for det i kronprinsens program", lyder det fra hoffet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_hjp_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Prins Joachim, 50, og prinsesse Marie, 43, er flyttet til Paris, hvor Joachim uddanner sig på militærskole. (Foto: Hanne Juul)

Julen står for døren

Dronningens elskede søster prinsesse Benedikte bor i Tyskland og er for det meste kun i Danmark for at deltage i kongelige begivenheder eller protektorarbejde. Margrethes tidligere svigerdatter, grevinde Alexandra, har også meddelt, at hun vil rejse til Kina for at give endnu et foredrag baseret på sin bog, "Mit lykkelige land".

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_wen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Selv om dronningen og prinsesse Benedikte er tætte, så tilbringer søsteren det meste af sin tid i Tyskland. (Foto: Kaspar Wenstrup)

De senere år har det været kotyme, at kronprinsparret er taget til Tasmanien i Australien for at fejre jul med Marys familie hvert andet år. Sidste år var de i Danmark, og hvis de skal følge planen, skal de i år af sted til den sydlige halvkugle igen. Hvis de rejser, efterlader det dronningen helt mutters alene i julen – medmindre Joachim kommer hende til undsætning og tager hjem fra Paris.

– Det er nok ret utænkeligt, at man vil efterlade dronningen alene med en hofdame i julen. Jeg tror nok, man vil finde en løsning, siger kongehusekspert Søren Jakobsen til SE og HØR.

– Det er usædvanligt, at så mange medlemmer af den kongelige familie er i udlandet, men man skal nok ikke lægge for meget i det. Det er tilfældigt, at det netop falder sådan ud i år, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_hjp.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

I maj var hele Joachims familie samlet med dronningen på Amalienborg, da han fyldte 50. Nu er det kun Nikolai og Felix, der er tilbage i Danmark. Henrik og Athena er i Frankrig. (Foto: Hanne Juul)

Kongehusets kommunikationsafdeling oplyser desuden, at kronprinsparrets juleplaner er private, og det vil derfor ikke fremgå af den kongelige kalender, om de holder jul i Danmark eller i Australien.

Læs mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold