Kongelige8. januar 2020

Chok-udvikling: Havde ikke advaret nogle andre i kongehuset

Ifølge BBC’s royale korrespondent havde hverken hertuginde Meghan eller prins Harry rådført sig med andre medlemmer af den royale familie, før de onsdag aften smed bomben og meddelte, at de trækker sig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_elizabeth.jpg
 (Foto: MEGA)

Den britiske befolkning fik noget af et chok, da hertuginde Meghan og prins Harry onsdag aften meddelte, at de trækker sig tilbage som ”senior members” – det vil sige fremtrædende medlemmer – af det britiske kongehus.

Men noget tyder på, at selv den allernærmeste familie i kongehuset blev ligeså overraskede.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-01-08_kl._20.45.30.png
 (Foto: MEGA)

Meghan og Harry træder tilbage - og vil blandt andet bo noget af tiden i Nordamerika, formentligt Canada. Foto: MEGA

For ifølge BBC’s royale korrespondent havde hverken hertuginde Meghan eller prins Harry rådført sig med familien – og frem for alle dronning Elizabeth – før de tog beslutningen.

I et tweet skriver BBC’s mangeårige royale korrespondent Jonny Dymond således:

- BBC erfarer, at ingen andre medlemmer af den royale familie var konsulteret inden Harry og Meghan udsendte deres personlige statement i aften, paladset er eftersigende ”skuffet”.

I kølvandet på den opsigtsvækkende udmelding fra parret har Buckingham Palace også udsendt en meddelelse, der indikerer, at 93-årige dronning Elizabeth måske ikke er helt begejstret over parrets beslutning.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/elizabeth_meghan_og_harry.jpg
 (Foto: MEGA)

Dronning Elizabeth er eftersigende ikke blevet rådført i forbindelse med parrets beslutning. Foto: MEGA

I meddelelsen, som flere medier citerer fra, skriver Buckingham Palace:

- Vi forstår deres ønske om at tage en anden tilgang, men dette er komplicerede problemstillinger, som tager tid at arbejde igennem. Diskussioner med hertugen og hertuginden af Sussex er på de tidlige stadier, skriver Buckingham Palace meget overraskende.

93-årige dronning Elizabeth har gennem hele sin regeringsperiode, der begyndte helt tilbage i 1953, været særdeles traditionsbundet og holdt de royale traditioner i hævd.

Derfor er det ikke svært at forestille sig, at den usædvanlige udmelding fra prins Harry og hertuginde Meghan har rystet dronningen.

93-årige dronning Elizabeth er den britiske monark, der har regeret i den længste periode nogensinde. Hun har i skrivende stund regeret i 67 år og 336 dage.

35-årige prins Harry er den sjette i rækken til at overtage tronen.

Sponsoreret indhold