Henriks forbudte badetur

Det var lige før, at prins Henrik måtte i håndjern, men i sidste ende fik han talt politiet på Bali til ro.

Det var lige før, at prins Henrik måtte i håndjern, men i sidste ende fik han talt politiet på Bali til ro.

(Foto: Dan Mariegaard)

Selv om det er halvandet år siden, at prins Henrik døde 83 år gammel, lever røverhistorierne om den festlige og farverige prinsgemal stadig i bedste velgående.

Vennen Erik Brandt kendte prinsen i stort set alle hans 50 år i Danmark, og i et interview i Berlingske har den 75-årige designer afsløret en ny side af Henrik.

Under en ferie på den indonesiske ø Bali i 2005 måtte makkerparret tale sig ud af problemer med politiet.

– Jeg var der sammen med prins Henrik, og han ville altid bade i skumringen, som er det eneste tidspunkt, hvor man ikke må, for der bider hajerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selv om hajangreb er rimeligt sjældne ved de balinesiske kyster, advares man på det kraftigste mod at bade i skumringen. (Foto: MEGA)

– Men Henrik var frygtløs, og selv om jeg egentlig er bange for hajer, så blæste jeg på det – vi havde fået noget rødvin – og så svømmede vi ud.

Så kom der en eller anden betjent og sagde, at det måtte vi ikke.

– Jeg sagde, at han kunne rende mig i røven, og så var vi lige ved at blive anholdt, forklarer Erik Brandt, som heldigvis var i selskab med en tidligere fransk diplomat.

Bestilte ekstra mad

Brandt har tidligere fortalt, hvordan de to venner og tennismakkere sammen kæmpede for at holde vægten nede, men nu afslører han også, at han sørgede for, at prinsen ikke kom til at sulte.

– Vi gik tit ned på Toldbod Bodega og fik noget, han godt kunne lide.

– Det skulle vist forestille at være krebsehaler, men jeg tror, at det var lavet af et eller andet fiskeprodukt.

Men han elskede det, så jeg bestilte det også, sådan at når han havde spist sin egen portion, fik han lov til også at spise min, mindes Erik Brandt i avisen.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Erik Brandt og prins Henrik var faste rejsekammerater, og når de besøgte restauranter, kunne Brandt finde på at bestille en ekstra portion, så der var nok til Henrik. (Foto: Martin Høien)

Flaskerne er droppet

De to verdensmænd hyggede sig også ofte med at slukke tørsten sammen – gerne med gode vine.

Den vane har Erik Brandt måttet lægge fra sig, efter hans døtre har fået ham til at indse, at han drak for meget.

Så flaskerne har været lagt på hylden den seneste tid.

– Jeg kan godt få et lillebitte glas derhjemme, men aldrig særlig meget. Og jeg drikker aldrig, når jeg er ude. Jeg gør mig meget umage for at holde mig på måtten.

– Jeg var til et bryllup, hvor der blev delt champagne ud, hvor jeg tog et glas bare for at hilse på brudeparret.

Straks var der 20 mennesker, der ringede til min datter for at fortælle, at jeg drak! Det var jeg ret træt af, fortæller Erik Brandt til SE og HØR og glæder sig til gengæld over, at forretningerne går strygende for tiden.

– Jeg har meget at se til. Vi laver designvarer for Bahne, og der stiger salget år for år. Det er en god ting for mig, siger Brandt.

Erik har mistet sin Andy

De seneste uger har været hårde for Erik Brandt, for han har måttet sige farvel til sin hund, Andy, som han fik for 15 år siden sammen med hustruen Margit, som døde i 2011.

 

– Det sidste jeg lovede Margit var at passe godt på Andy, fortæller Brandt, der godt vidste, at den lille löwchen gøede på sidste vers og dårligt kunne se eller høre til sidst.

 

Han havde dog håbet på, at Andy ville gøre ham selskab til en sidste juleaften sammen.

 

Til sidst havde hunden det bare så dårligt, at dyrlægen måtte aflive den.

 

– Dyrlægen sagde: "Erik, vi gør det eneste rigtige. Vi sender Andy op til Margit."

 

Så nu sidder de deroppe og hygger sig, siger Erik Brandt, som stadig bliver berørt, når han taler om sin afdøde, firbenede ven.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close