Nyheder6. januar 2018

De kendte siger farvel til alkoholen

Den smukke ”Vild med dans”-værtinde er den seneste i en lang række af kendte, som åbent har fortalt om deres misbrug af alkohol.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sarah-gruenewald7.jpg
 (Foto: All Over)

For nylig stod Sarah Grünewald frem og fortalte, at hun havde været i behandling, fordi hun i en periode havde været alkoholmisbruger.

– Jeg drak for meget, og jeg drak ikke som andre mennesker. Jeg havde ingen stopklods, fortalte hun i et interview med Eurowoman.

Den 33-årige TV-vært er ikke den eneste kendis, som har fortalt, hvordan alkoholen havde taget kontrollen over deres liv.

Michael Falch: Jeg var et vrag

I fire år var 61-årige Michael Falch ude af rampelyset.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/michael-falch.jpg
 foto:

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Han ville bare væk fra musikbranchen, om han så skulle feje gader eller slå græsplæner i stedet. Stress og druk havde fået bugt med ham.

– Jeg var udbrændt, både fysisk og mentalt. Jeg var færdig, fortalte han i 2006 til musikmagasinet GAFFA ved sit comeback.

Han har nu været tørlagt i 15 år og arbejder med at få andre ud af misbrug, holder foredrag og skriver bøger ved siden af musikken. Senest har han i erindringsbogen ”Til grænsen” fortalt om, hvordan hans barn- og ungdom bar præg af forældrenes drukfester.

Michael Falch havde aldrig troet, at han selv skulle falde i gryden:

– Det værste, der kunne ske for mig, var, hvis jeg kom til at gentage de samme mønstre over for mine egne børn, sagde han til sine musikerkolleger i ”Toppen af poppen” på TV2 i efteråret.

Mathilde Falch: Jeg var ved at drikke mig selv ihjel

I december bød sangerinden Mathilde Falch på 28 år, der er datter af Michael Falch, velkommen til verden til sit første barn, Leo. Hun lagde sit liv om for knap tre år siden for at få sit ønske opfyldt:

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mathilde-falch_0.jpg
 Foto: Claus Poulsen

(Foto: Claus Poulsen)

– Jeg var nødt til at være ædru først. Jeg turde ikke blive mor, før jeg havde styr på det. Da jeg stoppede med at drikke, fik jeg følelsen af, at nu kan jeg være den mor og den kone, jeg gerne vil være. På det tidspunkt drak jeg rigtig meget og hele tiden. Jeg havde en følelse af, at det var nu, jeg skulle stoppe, eller også ville det gå helt mod syd for mig, har hun fortalt.

Henriette Zobe: Promille på 2,26

Den 55-årige jetsetter, Henriette Zobel, afslørede, at hun er alkoholiker, da hammeren faldt over hende i Københavns Byret i april sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/henriette-zobel.jpg
 Foto: Thomas Laursen

(Foto: Thomas Laursen)

Hun havde kørt spritkørsel med en promille på 2,26 og blev fradømt kørekortet i tre år.

– Jeg er alkoholiker, og jeg angrer og er så ulykkelig over det, som er sket, forklarede hun i retten. Hun fortalte, at hun havde været i behandling for 20 år siden og havde været ædru i 14 år bagefter.

Efter at hun havde kørt spritkørsel, havde hun været i en ny behandling i England og Jylland og gik til møder i Anonyme Alkoholikere, fremgik det i retten.

Erik Brandt: Det er slut

Først var modekongen Erik Brandt på 74 år helt uforstående over for, at hans datter Emilie Brandt kort før nytår 2016 skrev et offentligt opslag på Facebook om, at han var alkoholiker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/erik-brandt_1.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Siden erkendte han, at der var noget om snakken.

– Nu har jeg lagt hvidvinen på hylden. Jeg har jo aldrig drukket andet end hvidvin de seneste tre-fire år, men jeg kan ikke tåle det mere, det må jeg se i øjnene, sagde han i marts til BT.

Han havde selv klaret at kvitte de våde varer:

– Det er bare at tage sig sammen.

Thomas Warberg: En hel kasse øl

Han rystede, når han drak, og kunne ikke sove på siden, fordi det gjorde ondt i leveren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas-warberg.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Her i starten af det nye år har standupperen Thomas Warberg på 32 år, været ædru alkoholiker i seks år. Da han drak værst, var han nødt til at komme op på en kasse øl for at kunne mærke det, har han fortalt i radioprogrammet ”Mads & Monopolet”.

Her bruger han også gerne sig selv som eksempel, når lytterne stiller dilemmaer om misbrug.

Jes Dorph-Petersen: Åndssvag alkoholkultur

I september 2015 var Jes Dorph-Petersen på 58 år lige startet som vært på ”Go’aften Danmark”, da han bad om en pause fra skærmen for at komme i behandling for sit alkoholmisbrug.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jes-dorph_0.jpg
 foto: cl

(Foto: Claus Poulsen)

Siden har han ikke drukket en dråbe alkohol, og han tager gerne ud til arrangementer og advarer børn og unge mod at begynde at drikke. Han mener nemlig, at vi har en åndssvag alkoholkultur i Danmark.

– Jeg har fået et helt andet syn på, at man giver alkohol så meget kapow, og at det er tilladt at reklamere så meget med det. Sådan forklarede han i oktober sine tilhørere på Odense Universitetshospital ifølge fyens.dk.

Nik: Angst og sceneskræk

– Det var vaskeægte afhængighed. Jeg havde syge stemmer i mit hoved, og det tiltog i styrke. Og jeg fik at vide, at hvis stemmerne skulle forsvinde, skulle jeg stoppe med at drikke alkohol.

Sådan fortalte Nik, Niclas Genckel Petersen, da DR3 i 2013 lavede en temaaften med den populære popduo Nik & Jay.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nik-og-jay.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

(Foto: Dan Mariegaard)

Nik endte med at gå til forskellige psykologer, der alle spurgte ham: ”Hvem er du?”.

– Og det kunne jeg ikke lige svare på. Og det har jeg brugt nogle år på at finde ud af, fortalte den 37-årige sanger i programmet.

Thomas Wivel: Drak i 20 år

Da standupperen Thomas Wivel blev skilt for anden gang i 2013, tog han sit liv op til revision.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas-wivel.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

(Foto: Kaspar Wenstrup)

- Jeg var nødt til at erkende, at alkohol var en del af mit liv, som jeg måtte undvære, for ellers kunne jeg ikke fungere socialt, fortalte den 50-årige komiker i 2015 til SE og HØR.

– Det er ingen overdrivelse at sige, at jeg i 20 år var beruset to-tre gange om ugen, og det medførte tre efterfølgende dage med tømmermænd. Da jeg stoppede med at drikke, fandt jeg ud af, hvor vidunderligt det var at vågne op til dage, jeg glædede mig til, og som ikke var slørede. Dagene blev pludselig bedre, og folk omkring mig blev venligere, hvilket jeg også selv blev, fortalte han.

Sponsoreret indhold