Kongelige11. september 2018

Vennen afslører Henriks hemmeligheder: Vild herretur

Henriks gamle ven Sven Engstrøm har valgt at fortælle om sine oplevelser med prinsen, fordi det viser en ny og ukendt side af hans afdøde ven.
https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_og_sven_engstroem.jpg
 (Foto: Privat)

I 1997 rejste prins Henrik på en vild herretur til Florida og Caribien med fem sejlervenner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_5_0.jpg
 (Foto: Privat)

Fem musketerer på vej til Caribien: Fra venstre prins Henrik, Leif Rasmussen, Peter Elley, Jakob Johannsen og Sven Engstrøm. Den sjette, Preben Kjær, har taget billedet. (Foto: Privat)

Bilforhandler samt tidligere stuntkører, racerkører og sanger Sven Engstrøm på i dag 79 år arrangerede turen – og som en af dengang 62-årige prins Henriks venner deltog han også.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_og_sven_engstroem_3.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Prins Henrik havde glimt i øjet og var klar med en kvik bemærkning, når vi var sammen, siger Sven Engstrøm. (Foto: Privat)

Sven erindrer flere farverige episoder fra turen.

– I Gustavia på Saint-Barth havnede vi en aften på en bøssebar. Vi nåede at få en enkelt drik, så mente Henrik, vi skulle forlade stedet. Det var ikke noget for ham, lyder det fra Engstrøm.

Artiklen fortsætter under billedet ...
https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_3.jpg
 (Foto: Privat)

Få timer efter at dette billede blev taget i Gustavia, havnede prins Henrik og hans rejsekammerater på en bøssebar – det blev dog kun til en enkelt drink, så mente prinsen, at det var nok. (Foto: Privat)

Det var gennem prins Henriks nu afdøde sejlerven Jakob Johannsen, at Sven Engstrøm og prins Henrik blev venner.

Artiklen fortsætter under billedet ...
https://imgix.seoghoer.dk/prins_henriks_ven_sven_engstroem.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

I samråd med bådens kaptajn plan lægges dagens rute: Fra venstre kaptajnen, Jakob Johannsen, Sven Engstrøm og prins Henrik. (Foto: Mikael Rieck)

Når de mødtes, var det ofte i forbindelse med sejlads eller over et spil backgammon. Eller på et af de kongelige slotte, hvor Engstrøm fik mulighed for at møde dronningen.

– Når jeg spillede klaver på Marselisborg, kom dronningen hen for at lytte. Så stod hun og prins Henrik og holdt om hinanden. De havde det rigtig godt sammen.

Artiklen fortsætter under billedet ...
https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_og_sven_engstroem_4.jpg
 (Foto: Privat)

Sven Engstrøm og prins Henrik foran det, der kunne ligne et krydstogtskib på afveje – i virkeligheden er det en Hollywood- filmkulisse, som de kom forbi på øen Saint Martin. (Foto: Privat)

Sven Engstrøms kontakt med prins Henrik ebbede langsomt ud for otte-ti år siden.

– Vi blev ikke uvenner. Der skete bare det, at prins Henrik begyndte at omgås nogle typer, som jeg ikke lige klikker med.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold