Nyheder5. januar 2017

Erik Brandts døtre: Far er alkoholiker

- Jeg drikker lidt hvidvin i ny og næ, siger den 73-årige modeskaber, som ikke har planer om at ændre sine drikkevaner.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-910750.jpg
 Foto: ALL OVER
Erik Brandt er røget af vandvognen. Og modeskaberens døtre Emilie og Julie forsøger at samle ham op. I et opslag på facebook den 30. december beskrev Emilie Brandt, 45, sin far som en syg mand: - Min far er alkoholiker. Han er for stolt til at sige det højt - og til at acceptere det - og det er det, der gør, at han nu igen er faldet af vandvognen. Han har kæmpet hårdt og holdt sig ædru i halvandet til to år - hvor det er lykkedes ham at bygge en masse ting op - både med sin forretning men ikke mindst med børnebørn og familie.
Men Erik Brandt er igen begyndt at drikke, og ifølge Emilie Brandt er det fordi, han ikke erkender, at han er alkoholiker. - Jeg ved, at det er en sygdom - at alle de folk, han sårer og alle de broer, han brænder, når han tåger rundt i København med en promille på langt over 1,2 - er han slet ikke bevidt omkring. Når han så igen er ædru kan vi fortælle ham det. Vise ham alle de frygtelige sms’er, han har skrevet, afspille alle de beskeder, han har lagt...
Emilie Brandt opfordrer folk, der ser Erik Brandt til at huske, at det ikke er ham, men en sygdom, man møder. Glemte værdier – Indeni er der stadig min far. Ham der har lært mig at bede aftenbøn. Læste godnat-historie hver aften. Ham der trænede mine ansigtsmuskler med mig i årevis efter min operation. Ham der har lært mig at gøre mig umage. Har lært mig alle mine værdier - også dem han selv har glemt undervejs. Emilie Brandt mener, at mange af farens venner ikke forstår alvoren: – Nogen af dem synes han er skide sjov, når han har drukket en flaske vin. Og det er en af de ting, der er med til, at han ikke synes, at han har et problem. Der er endog folk, der kalder sig hans venner, som tilbyder ham vin og anden alkohol (....) der er ikke noget drastisk tegn efter et glas vin - men der skal ikke mere til for at sætte lavinen igang.
– Og jeg vil så gerne have ham tilbage. Selv om jeg ved at ved at skrive dette kan det være, at han aldrig tilgiver mig. Jeg har ikke set ham i seks måneder - og jeg har ikke flere kræfter til at kæmpe for noget - når han ikke selv kæmper med. Grimme svar Emilie Brandt opfordrer læsere af opslaget til at skrive til Erik Brandt: – Skriv at han skal lade være med at drikke - nogensinde igen. Skriv at I støtter ham. Men vær forberedte på, at han svarer grimt igen. Meget grimt. For måske er han ikke klar. Og når han stadig er fuld, så vil han ikke nogen det godt. Men så husk at aller dybest inde - så var han verdens bedste far og et virkeligt godt og kærligt menneske. Jeg håber, han finder ud igen.
Julie Brandt, som fylder 44 år den 16. januar, siger til SE og HØR, at hun bakker op om Emilies opråb. – Vi står altid sammen. Og vi elsker vores far. Da SE og HØR ringer til Erik Brandt, forklarer kæresten Anne Christiansen, at han sidder i møder hele dagen. Tre kvarter senere ringer Erik Brandt og fortæller, at han ligger i sengen og har influenza. Da SE og HØR spørger, om han er alkoholiker, svarer han nej. Han mener, at han ikke har problemer med alkohol og han agter ikke at ændre adfærd: – Jeg drikker lidt hvidvin i ny og næ... Hvordan foregår det, når du og prins Henrik ses? –Prinsen og jeg drikker aldrig alkohol, når vi er sammen. Om Emilies opslag på Facebook er Erik Brandts dom hård: – Jeg synes, det er skide irriterende, siger han. Du kan se Emilie Brandts opslag herunder

Sponsoreret indhold