Kongelige18. juni 2020

Frederik og Marys nye strategi: Hemmeligt våben

Internetfænomenet Anders Hemmingsen giver kongehuset et boost.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprins_0.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Kronprinsparret har taget et nyt, hemmeligt våben i brug i jagten på danskernes gunst.

Våbnet er Anders Hemmingsen. Instagram-fænomenet har knap en million følgere, og når Hemmingsen deler kongehusets opslag, rammer de direkte ud i den brede, men også specielt unge befolkning. Kongehuset har selv knap en halv million følgere, hvor der naturligvis er en del i udlandet. Anders Hemmingsens følgere er nærmest udelukkende danskere, og rigtig mange af dem er yngre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins_5.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Anders Hemmingsen, 33, er en af Danmarks mest feterede Instagram-stjerner. Og han er blevet glad for at dele billeder af de kongelige. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Det giver kongehuset mulighed for at sælge Frederik og Marys budskaber på en helt ny og ungdommelig måde. Under coronakrisen har Hemmingsen ofte tagget kongehuset i forskellige opslag, og det sender gode følgere i kongehusets retning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins_6.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Frederik og Marys popularitet er urokkelig, og danskerne er vilde med kronprinsparret. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det er smart. Men det kræver også en ung form for kommunikation fremover, hvis de vil beholde hans følgere, siger kommunikationsekspert Anna Thygesen.

Rammer de unge

Først delte Hemmingsen et opslag om dronning Margrethes tale til nationen, da krisen brød ud i marts. Det gav pote, og hele 167.000 likede dronningens ord om, at danskere, der ikke holdt afstand, var tankeløse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins_3.jpg
 (Foto: Instagram (Anders Hemmingsen)

Margrethes løftede corona-pegefinger var der 167.000 danskere, der syntes godt om på Hemmingsens profil. (Foto: Instagram (Anders Hemmingsen)

Senere, da Frederik blev klippet, delte Hemmingsen også kronprinsens billeder og nåede dermed ud til endnu flere danskere på en hip, ungdommelig måde. Hver gang der er en kongelig fødselsdag eller nyhed, er Hemmingsen klar ved tasterne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins_1_0.jpg
 (Foto: Instagram (Anders Hemmingsen)

Dette billede af Frederik gik viralt – ikke kun i Danmark. (Foto: Instagram (Anders Hemmingsen)

Men det er måske ikke så tilfældigt. Det er nemlig velkendt, at en af Hemmingsens bedste venner arbejder i kongehusets kommunikationsafdeling, og derfor er det næppe nogen tilfældighed, at instagrammeren og kongehuset er gået i symbiose på de sociale medier. Det er klogt. Hemmingsens profil er aldrig negativ, og indholdet bliver altid delt med et glimt i øjet.

Slår rekord

Instagram-stjernen Anders Hemmingsen er glad for kongehuset.

– Nogle af de ting, jeg deler med kongehuset, er de mest populære overhovedet. Mine følgere elsker det, siger han til SE og HØR.

Hemmingsen fortæller, at opslaget med dronningens corona-tale var ekstremt populær.

– Det var helt vildt at over 160.000 likede opslaget med dronningen. Det er rekord.

Han forsikrer dog, at kongehusets kommunikationsafdeling ikke selv ringer og beder ham om at dele.

- Ha-ha. Nej, det er der ikke noget om. Jeg er bare glad for kongehuset. Derfor tagger jeg dem gerne. Det gør jeg i øvrigt også, når jeg deler andres indhold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins_2.jpg
 (Foto: Instagram (Anders Hemmingsen)

Da Frederik forleden fyldte 52, fejrede Hemmingsen det med dette billede. Det gav knap 80.000 likes. (Foto: Instagram (Anders Hemmingsen)

Kaotisk vinter

Det nye våben i kampen om følgerne kommer efter en vinter, hvor kongehuset oplevede modvind i pressen. I januar kom det frem, at kronprinsparret i hemmelighed havde ejet en skihytte til 10 millioner kroner i Schweiz, og at de lejede den ud på Airbnb. At kronprinsparret ikke havde fortalt om købet, medførte massiv kritik og debat om apanage-niveauet i kongehuset.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold