Kongelige3. september 2019

Christians første eksamen: I lære som konge

Prins Christian måtte sige farvel til sine søskende, da han tog til kongelig konfirmation hos den norske tronfølger Ingrid Alexandra.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_christian_-_konfirmation_i_norge_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Den norske prinsesse Ingrid Alexandra var ikke den eneste med blåt blod, som havde en stor dag på Oslo Slot i lørdags.

Da Norges 15-årige fremtidige dronning blev konfirmeret, var manges øjne også rettet mod hendes danske pendant, prins Christian. Frederik og Mary havde nemlig kun deres ældste søn med til konfirmationen, mens hans tre små søskende måtte blive hjemme og følge festlighederne på tv-skærmen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_christian_mm.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Som regel ser vi Christian som den ældste i en nærmest uadskillelig søskendeflok sammen med Isabella, 12, og de 8-årige tvillinger Vincent og Josephine. Weekendens konfirmation var startskuddet på en ny æra, hvor storebror vil stå mere alene. (Foto: Hanne Juul)

For i sin egenskab af kommende regent – selv om der endnu er mange år til, det sker – har den 13-årige prins brugt weekenden på at mingle med nogle af de mennesker, han forventes at skabe nære relationer med som voksen.

Og samtidig var han for første gang i aktion som Danmarks udsendte – ikke bare som et af kronprinsparrets børn, men som den ældste, der en dag skal arve tronen.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_christian_3_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Til oktober fylder han 14, men Christian er allerede godt i gang med at vokse sig højere end sine forældre. Mary og Frederik er samtidig ved at forberede ham på voksenlivet. (Foto: Hanne Juul)

Og den rolle har prins Christian klaret med bravur, vurderer forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

– Han er ikke et forskræmt barn, der er bange for at blive udstillet. Han bærer det med en forbløffende modenhed i sig, og det må være fordi, at han er blevet rustet hjemmefra.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_christian_jsu_3.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Enkelte manerer trænger stadig til at blive filet til. Tidligere i år fik prins Vincent en grundig muler på den røde løber før VM-finalen i håndbold. (Foto: Jesper Sunesen)

Margrethe lagde linjen

Så konfirmationen har været en rigtig god måde at gøre det på, siger Jakobsen om den første store dag i Christians kongeskole, der vil vare mange år endnu, før han er klar til at stå på egne ben.

– Det er en forskole, og det er rigtig godt tænkt.

Christian står altså i skarp kontrast til den unge kronprins Frederik, der selv virkede genert og utilpas i rampelyset i sine helt unge dage.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_christian_og_vincent.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Hele Danmark kigger på ham, men Christian er afslappet nok til også at drille sin lillebror. (Foto: Hanne Juul)

Frederik og broren Joachim havde da også svært ved at forstå fordelingen, da de fik at vide, at den ene skulle arve Schackenborg og den anden kongeriget. Den slags frygter Søren Jakobsen ikke sker i børneflokken med Christians tre søskende.

– Jeg er sikker på, at kronprinsparret griber det an på en helt anden måde. Det er de også nødt til, for dronning Margrethe har lagt en klar linje ved at sige, at det kun bliver Christian, der kan modtage apanage i fremtiden, fastslår Søren Jakobsen.

Læs meget mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold