Kongelige27. august 2018

Rejsen til Færøerne forberedte prins Christian på fremtiden

Den netop overståede tur til Færøerne var for prins Christian en del af hans forberedelse til, at han en dag skal være konge af Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10.9800893g.jpg
 Foto: All Over Press

Kronprinsfamilien har netop været på togt til Færøerne, hvor de har oplevet den færøske natur, men også har kigget nærmere på nogle af de mange virksomheder, der er på øerne.

Mens kronprins Frederik og kronprinsesse Mary helt naturligt var dem med flest programpunkter, så var prins Christian også en del af programmet i større grad, end han har været tidligere.

Den 12-årige prins skal, når dronning Margrethe ikke længere er på tronen, være kronprins til Danmark, og en dag skal han også være konge.

Derfor er det naturligt, at turen til Færøerne blev brugt til at forberede ham på fremtiden.

Til DR fortæller kronprinsen, at det er "livets skole", som prins Christian er blevet sendt ud i.

- Lad os bare bruge udtrykket "livets skole". Det er bestemt også en god måde at få en form for opdragelse og skolegang på. Lad os bare kalde det det. Der er masser at lære ved at opleve et andet klima, en anden kultur og det er bestemt noget, der giver noget til harddisken, fortæller kronprins Frederik til DR.

Torsdag var prins Christian på besøg med unge iværksættere fra Færøerne. Et besøg, der gjorde indtryk på den unge prins.

- Han kom hjem og fortalte op og ned af stolpe om hans oplevelser med de unge entreprenører, han havde mødt. Hvad de havde fundet på, hvor spændende det var og så videre. Det er en personlig udvikling, der åbner hans verden. Han oplever, hvordan det er at rejse og få adgang til at se det bedste af det bedste, fortæller kronprinsesse Mary til DR.

Kronprinsfamiliens officielle tur til Færøerne sluttede i går.

Undervejs har de blandt andet besøgt roklubben Knørrur, Skolen på Argjahamri, kollegiet Finsen, daginstitutionen Býlingshúsið undir fjalli og deltaget i diverse andre arrangementer og fester.

Se billeder fra kongefamiliens tur til Færøerne i galleriet herunder

Kronprinsfamilien på Færøerne - august 2018

Sponsoreret indhold