Christian er ”prins Kæk”

(Foto: Jesper Sunesen)

At være den ældste i børneflokken betyder, at Christian har en helt særlig rolle – også over for sine søskende. Og den tager han gerne på sig. Selv til offentlige arrangementer, hvor fotograferne står klar, er Christian ikke bange for at sætte sig i respekt over for de mindre i flokken.

Ikke mindst otteårige prins Vincent har fået et par mulere foran hele verdenspressen, både på den røde løber forud for VM-finalen i håndbold og på verandaen på Marselisborg Slot, mens farmor Margrethe modtog sin hyldest fra folket på 79-års-fødselsdagen.

Artiklen fortsætter under billederne ...

(Foto: Jesper Sunesen)

(Foto: Jesper Sunesen)

Hentet af livredder

En livredder måtte træde til, da prinsebassen som tiårig kastede sig ud i de australske bølger under en juleferie ”down under”. Christian kom så langt ud i det lumske farvand med stærk strøm, at en livredder fandt det nødvendigt at padle ud for at hente prinsen ind.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: René Schütze)

Bagefter modtog redningsmanden stor tak fra frømandsfar Frederik. Da frømandens chef fortalte om episoden i medierne, kaldte han den danske prins for ”en god lille svømmer”.

Stak af fra PET

Alarmberedskabet var på vej helt op i rødt, da PET, der hele tiden passer på prins Christian, pludselig ikke kunne finde den dengang niårige prins i en hel time.

Da skoledagen på Tranegårdskolen var slut, var prinsen forsvundet uden at have fortalt agenterne, hvor han gik hen. Da Christian dukkede op, ventede der efter sigende en reprimande fra mor Mary.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Tranegårdskolen. (Foto: Lars H. Laursen)

Opdagede bærtyve

Nok kan han lave ballade, men prins Christian kan også være vaks.

To personer blev sidste år tilbageholdt af gardere på Gråsten Slot, indtil politiet kom og anholdt dem for husfredskrænkelse. Men faktisk var det prins Christian, der havde været vågen, mens han legede med sine søskende i slotsparken, da han opdagede et par i slutningen af 20’erne, som var hoppet over en låge for at gå på kirsebærrov i den kongelige have.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: René Schütze)

Prinsen skyndte sig at alarmere livvagterne, som trådte til og fik ordnet sagerne.

Vil du læse meget mere om de kongelige hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close