Kongelige15. oktober 2020

Christian ligner Frederik: Fars dreng

Torsdag fylder Danmarks kommende kronprins 15 år. Den lidt fåmælte prins kan også være lidt af en ballademager og en vovehals ligesom sin far.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/christian.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Da 37-årige kronprins Frederik viste sig på Rigshospitalet 15. oktober 2005, smilede han mere end normalt. Solen ramte hans trætte ansigt, og han var på vej ud for at fortælle danskerne, at han var blevet far for første gang. At hans største mission var fuldbyrdet: Han havde sikret Danmark en tronarving. Prins Christian var født.

– Han ligner et nyfødt barn, sagde Frederik, mens alle begyndte at grine over kronprinsen, der endnu engang cementerede, at han er helt nede på jorden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Halvlangt hår og teenager. Christian er næsten voksen nu. Det varer ikke mange år, før han selv kan sætte sig bag rattet i en Krone-bil. (Foto: Hanne Juul)

Det er nu 15 år siden, og i dag ligner Christian sin far. I hvert fald af sind. Han er sportsglad, fåmælt, men også lidt af en ballademager og en vovehals. Præcis som sin far.

Selv om Christian har tre søskende, Isabella på 12 og tvillingerne Vincent og Josephine på ni år, så er han noget helt specielt. Det er kun ham, der kommer til at arve tronen og får apanage resten af livet. Den store byttehandel er så, at han ikke selv kan bestemme, hvad han skal være. Der er kun én mulighed. En dag bliver han konge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_3_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Han har allerede været i lære som konge – og har lært, hvordan han skal opføre sig. Her med dronning Margrethe, 80, i kirke. (Foto: Mikael Rieck)

En anden barndom

Christian har dog haft en barndom, der er milevidt fra den, andre prinser og prinsesser har fået i Europas kongehuse. Den har været nede på jorden og meget dansk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_6.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Royal Run er et projekt for hele kronprinsfamilien, og Christian og Isabella, 13, løber altid med. (Foto: Hanne Juul)

Prinsen går på Tranegårdskolen i Gentofte. En almindelig folkeskole – men også en af landets bedste, og forældrene på skolen er blandt de rigeste danskere.

Alligevel kom det bag på mange, at Christian ikke skulle gå på Krebs’ Skole, som det ellers har været kutyme i kongehuset. Men der var en ganske særlig grund. Kronprinsen ønskede at give sine børn en helt anden opdragelse end den, han selv havde fået.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_1_1.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Pludselig skød prinsen i vejret – og ligner nu en halvvoksen mand. (Foto: Lars H. Laursen)

– Min mor havde barnepiger og guvernanter til at sørge for min opdragelse. Jeg havde ikke meget med mine forældre at gøre, før end jeg fyldte 21 år. Da jeg var lille, blev jeg – vasket og med børstede tænder – præsenteret for dem, og derefter blev jeg lagt i seng. Jeg ser stadig min barnepige – hun var med til vores bryllup – men jeg vil under ingen omstændigheder opdrage mine to børn på den måde, sagde Frederik i et interview i 2009.

Skred fra PET

Af netop den grund ligner Christians barndom heller ikke Frederiks. Men far og søn minder alligevel meget om hinanden. De er begge vovehalse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/christian_5.jpg
 (Foto: Hanne Juul)
https://imgix.seoghoer.dk/christian_4_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Prinsen viser stolt sin medalje frem. (Foto: Hanne Juul)

I begyndelsen af 2020 begyndte Christian på den eksklusive Lemania-Verbier International School i Schweiz med sine søskende. Mary og Frederik ville give ungerne en kort uddannelse i et mere internationalt miljø.

Kritiske røster mente dog, at opholdet i Verbier mindede om en tre måneder lang skiferie. Da SE og HØR spurgte prins Christian, hvad han glædede sig mest til ved skolen, faldt svaret da også prompte:

– Ski, sagde han.

Studietiden i Verbier blev dog i marts afbrudt på grund af coronakrisen, ligesom Christians konfirmation også er blevet udskudt grundet den globale pandemi.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

null

Sponsoreret indhold