Nyheder 20. december 2015

Australske medier: Prins Christian i livsfare under royal juleferie

Ifølge australske medier kom prins Christian i havsnød under en badeferie torsdag. En livredder reagerede ifølge de australske medier hurtigt og sørgede for at få prins Christian reddet sikkert i land
Foto: All Over Press

Havde det ikke været for en livredder ved navn Nick Malcolm, er det ikke sikkert, at prins Christian havde været i live i dag.

I hvert fald skriver flere australske medier, at livredderen i torsdag fik reddet den unge prins i landet, efter at han var kommet i problemer under en badetur i ved Mermaid Beach-stranden i Australien, hvor han lige nu er på ferie med resten af sin familie.

Ifølge de australske medier, der blandt andet tæller Brisbane News,  kom den 10-årige prins i problemer, da han blev fanget af en farlig strøm. Strømmen var så stærk, at prins Christian ikke selv kunne svømme i land – og derfor ilede livredderen Nick Malcolm til for at få den lille prins sikkert i land. Nick Malcolm padlede ud til den nødstedte prins på sit surfbræt og fik herefter hevet prinsen op af vandet.

- Vi fik fat på ham, før det blev for alvorligt, men han kunne ikke selv komme tilbage, har livredderens chef Stuart Keay udtalt til de australske medier.

Kronprins Frederik takkede efterfølgende personligt livredderen for hans hurtige indsats.

Den ubehagelige episode fandt sted torsdag ved Mermaid Beach-stranden ved byen Gold Coast på den østlige kyst, hvor kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn opholder sig på juleferie lige nu.

Opdateret kl. 14:30:

Kongehuset kommunikationschef Lene Balleby fortæller til Ritzau, at situationen var ”helt udramatisk”.

- Prins Christian var på intet tidspunkt i fare. Livredderne skal altid være opmærksomme, og i dette tilfælde vidste de, hvem der var i vandet og var måske særligt opmærksomme. De tog derfor et ekstra tjek på, om prins Christian var ok, hvilket han var, udtaler kongehusets kommunikationschef Lene Balleby. 

Sponsoreret indhold