Kongelige 3. september 2019

Christian køres i stilling: Næste gang er det min tur

Prins Christian fik en forsmag på, hvad der venter ham af officielle pligter, da han i weekenden var med sine forældre til den norske tronfølgers konfirmation.
(Foto: Ritzau Scanpix)

Prins Christian fylder 14 år i oktober og nærmer sig med hastige skridt sin konfirmation og dermed de voksnes rækker.

Han fik en forsmag på, hvad der venter ham, da han sammen med sine forældre var til den norske tronfølger Ingrid Alexandras konfirmation i weekenden.

De to tronarvinger har kendt hinanden hele livet, for deres forældre har et nært forhold til hinanden. Kronprins Frederik var kronprins Haakons forlover og er fadder til Ingrid Alexandra, mens Haakon og Mette Marit er faddere til prins Christian. Det var derfor helt naturligt, at Christian tog med sine forældre til Oslo.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

– Du kan blive så vred og smække med døre, så jeg tror, at hele huset falder ned, sagde kronprinsesse Mette-Marit, 46, blandt andet til sin datter. Hun, Haakon og kong Harald udtrykte alle i deres taler, hvor stolte de er af Ingrid Alexandra og rådede hende til at være sig selv. (Foto: Ritzau Scanpix)

Samtidig fik han et indblik i, hvordan sådan en officiel begivenhed foregår. Ved konfirmationen kunne han blandt andre hilse på kong Felipe af Spanien, 51, som var på sit første besøg i Norge, efter at han overtog tronen for fem år siden.

Han er en nær ven af kronprins Haakon og ligesom kronprins Frederik fadder til Ingrid Alexandra.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Sammen med sin far, kronprins Haakon, 46, trådte Ingrid Alexandra, 15, ud på slotsbalkonen efter konfirmationen. (Foto: MEGA)

Fulgtes med mor

Frederik og de øvrige faddere sad oppe ved alteret sammen med den norske kongefamilie under ceremonien. Derfor var det prins Christian, som ledsagede kronprinsesse Mary ind i Slotskapellet på Oslo Slot, hvor de tog plads på første række.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derfra kunne de blandt andet overvære, at alle fadderne tændte et lys for konfirmanden og placerede det foran alteret. De øvrige fire faddere er kong Harald, 82, kronprinsesse Victoria af Sverige, 42, prinsesse Märtha Louise, 47, og Mette Marits mor, Marit Tjessem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Kronprins Frederik, 51, og de andre faddere tændte et lys for konfirmanden. (Foto: Ritzau Scanpix)

Måske var konfirmanden og hendes forældre ekstra glade for at se netop Frederik og Felipe, for de var begge forhindret i at deltage i hendes barnedåb i april 2004. Da var de i fuld gang med at forberede sig til deres bryllupper med Mary og dronning Letizia, 46, måneden efter.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold