Nyheder20. december 2015

Kongehuset: - Prins Christian var på intet tidspunkt i fare

Nu udtaler kongehuset sig for første gang om episoden torsdag, hvor prins Christian ifølge australske medier kom i havsnød, - Situationen var helt udramatisk, siger kommunikationschefen
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/polfoto_50492582_0.jpg
 (Foto: Steen Evald)

Der var tale om en helt udramatisk situation, da prins Christian i torsdags – ifølge flere australske medier – blev fanget af en stærk strøm og måtte reddes i land af en livredder under en ferie i Australien med sine forældre og søskende.

Det fortæller kommunikationschefen ved Kongehuset, Lene Balleby, til Ritzau søndag.

- Prins Christian var på intet tidspunkt i fare. Livredderne skal altid være opmærksomme, og i dette tilfælde vidste de, hvem der var i vandet og var måske særligt opmærksomme. De tog derfor et ekstra tjek på, om prins Christian var ok, hvilket han var.

- Situationen var med andre ord helt udramatisk, tilføjer kommunikationschefen.

Søndag kunne flere australske medier ellers fortælle, at den 10-årige prins havde brug for hjælp fra en livredder, efter at en kraftig strøm havde hevet ham til havs.

Det var ifølge det australske medie 7 News en livredder ved navn Nick Malcolm, der reddede den lille prins i land:

- Vi fik fat i ham, før det var for sent men han kunne ikke selv komme tilbage, udtaler livredderens chef Stuart Keay til det australske medie 7 News.

- En dame kom og spurgte os, om vi vidste hvem, han var, men vi havde ingen idé, tilføjer Stuart Keay.

Tidligere har den royale familie holdt jul herhjemme, men i år har Mary og Frederik valgt at tage fire børn med til Australien.

Sponsoreret indhold