Prins Christian

Foto: All Over Press

Når han en dag kan sætte sig på tronen, bliver han Kong Christian den 11. af Danmark.

Øjnene var låst fast til TV-skærmen, da pressen i oktober 2005 kunne meddele, at kronprinsesse Mary var gået i fødsel. Kl. 01.57 kom prins Christian til verden, og i dette sekund kom den nye tronarving til verden.

Få uger før var hele kongeriget i prinseberedskab, da Mary blev indlagt på rigshospitalet med, hvad der viste sig at være plukveer, men i anden omgang var der ikke noget at rafle om. Flere tusinde mennesker havde samlet sig med flag knugende i hånden ved Rigshospitalet den 15. oktober, hvor kronprins Frederik stolt viste kronprinseparrets førstefødte frem. Imens flagende flagrede kunne pressen forevige en rørt kronprins med baby-prinsen i armene. Prinsen lå sødt og sov i Frederiks arme, og vejede 3500 gram og målte 51 centimeter

I hvide klæder og med blåt bånd blev den 21. januar 2006 døbt i Christiansborg Slotskirke. Navnet blev Christian Valdemar Henri John. Siden det 16. århundrede er de førstefødte sønner af danske regenter traditionelt hver anden gang blevet døbt Frederik, hver anden gang Christian. Det var derfor meget naturligt, at Christian blev opkaldt efter tipoldefar Christian den 10. Valdemar kommer fra Valdemar Atterdag, Henrik kommer fra Prinsgemalen og John kommer fra kronprinsessens far, John Donaldson.

Christian, som mest af alt ligner en mini-Frederik, har vokset sig til at blive en rolig og ansvarsfuld dreng, meget modsat lillesøster Isabella, som er lidt af en vildbasse. Især den senere rolle som storebror til tre har den ældste prins taget til sig. Ved flere kongelige begivenheder har man kunne se Christian sørge for sine søskende, og Isabella og Christian er også yderst glade for at lege sammen – både i de kongelige lokaler og til officielle arrangementer.

Prins Christian hev skoletasken over ryggen i 2011, men modsat sin far, sin onkel Joachim og begge sine fætre, der alle blev placeret på skolebænken på privatskolen Krebs, indskrev Frederik og Mary deres førstefødte i en folkeskole. Dermed skrev den lille tronarving historie, da det var første gang, en kongelig i Danmark begyndte i en kommunal skole. Kronprins Frederik har før udtalt, at han ikke ønskede sine børn en opvækst, som var lig hans.

Christian Valdemar Henri John
15. oktober 2005
16 år
H. K. H. kronprins Frederik André Henrik Christian (far), H. K. H. kronprinsesse Mary(mor), prinsesse Isabella Henriette Ingrid Margrethe (søster – 21. april 2007),
prins Vincent Frederik Minik Alexander (bror – 8. januar 2011), prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda (søster 8. januar 2011)
(Vores kilder på legepladsen har endnu ikke båret frugt, red.)
Kongehuset

Find din favorit kendis her:

Close