Kongelige17. september 2019

Alex bryder 20 års tradition

Grevinde Alexandra gik igen med til ECCO Walkathon på Kastellet i København, men meddelte samtidig, at nu er det slut.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ecco_walkathon_bs.jpg
 (Foto: Birger Storm)

I 20 år har først prinsesse og senere grevinde Alexandra trasket Københavns gader tynde i den gode sags tjeneste som frontfigur for ECCO Walkathon.

Men med 2019-udgaven af det velbesøgte velgørenhedsarrangement, som samler ind til SOS Børnebyerne og Hjerteforeningen, melder 55-årige Alexandra ud, at hun stiller kondiskoene på hylden.

– Jeg synes, 20 år er et godt jubilæum. Jeg husker, da jeg skubbede drengene rundt på ruten i barnevognen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ecco_walkathon_aller_media.jpg
 (Foto: Aller Media)

Prinserne var et par små søde drenge, da de deltog i ECCO Walkathon helt tilbage i 2007 sammen med Alexandra og hendes eksmand Martin Jørgensen, 41. (Foto: Aller Media)

– Nu skal det ses med andre ben, så det er sidste gang, jeg går officielt, men der er ikke noget til hinder for, at jeg kan gå den privat, fortalte grevinden ude på den 7,5 kilometer lange Café Latte-rute, som har været hendes favorit i de senere år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ecco_walkathon_bs_5.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Familiens firbenede Bailey blev også luftet på Café Latte-rutens 7,5 kilometer. (Foto: Birger Storm)

Langsomt farvel

Næste sommer begynder et nyt kapitel i grevindens liv, når hun stopper med at modtage apanage den 22. juli 2020, hvor yngstesønnen prins Felix fylder 18 år.

Og det kommende farvel til de 2,5 millioner årlige skattekroner hænger sammen med beslutningen om, at hun nu har gået ECCO Walkathon for sidste gang, lyder vurderingen fra kongehusekspert og historiker Sebastian Olden-Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ecco_walkathon_bs_2.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Sammen med både sin gamle og nye familie – og de seneste år kun med sønnerne – har Alex i 20 år gået med i den gode sags tjeneste blandt tusinder af almindelige mennesker. (Foto: Birger Storm)

– Jeg synes, man skal se det som en afvikling. Efter skilsmissen fra Joachim beholdt hun rigtig meget af sin stilling i offentligheden og kongehuset og blev også inviteret ved forskellige lejligheder, fordi hun er prinsernes mor.

Men de er ved at være voksne, og det her er et langsomt farvel til den stadig falmende prinsesseværdighed. Nu er det ved at være slut, siger Olden-Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ecco_walkathon_bs_4.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Alexandra kommer ikke til at kede sig, for hun har godt gang i sine foredrag, fortalte hun i weekenden. (Foto: Birger Storm)

Besøg i Paris

Farvel bliver det også med jævne mellemrum til sønnerne Nikolai, 20, og Felix, når de skal besøge deres far, prins Joachim, i Paris.

Og det er ikke helt nemt for grevinden, fik hun også fortalt, før benene blev alt for ømme.

– Drengene har det bedre, end jeg har det, med, at prins Joachim er flyttet til Paris. Det ville da være rart, hvis vi var to herhjemme.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ecco_walkathon_bs_3.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Moderigtige prins Nikolai var igen med mor på spadseretur ved Kastellet, selv om tankerne kredsede om uddannelsen Business Administration and Service Management på CBS. – Det er spændende at åbne det her kapitel, det er noget, jeg har set frem til længe, fortalte modellen om sin studiestart. På gåturen måtte han undvære kæresten Benedikte Thoustrup. (Foto: Birger Storm)

– Jeg skal ikke beslutte, hvad han skal, og det er en stor og spændende udfordring.

Men det er rarest, når man er to om børnene, lød det med et smil fra grevinden, som kunne fortælle, at prinserne endnu ikke har været på besøg i Frankrig hovedstad.

Læs mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold