Kendte11. juli 2020

Wozniackis eventyrlige liv: 30 år på toppen

Danmarks største tennisspiller nogen sinde runder et skarpt hjørne lørdag den 11. juli.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/caroline_7.jpg
 (Foto: MEGA)

Babydrømme på pause.

– Vi vil have lidt tid for os selv, David og jeg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_2_0.jpg
 (Foto: Instagram (Caroline Wozniacki)

(Foto: Instagram (Caroline Wozniacki)

Sådan lød det, da Caroline Wozniacki kort efter sit karrierestop tidligere i år blev spurgt til fremtidsplanerne, når man er 29 år og pensioneret – var der måske børn på vej?

Men det afviste tennisdarlingen altså. Tidligere har hun ellers været fyr og flamme efter at få småbørn i hjemmene i USA og Monaco.

– Jeg er et familiemenneske, så jeg tror ikke, jeg kommer til at spille tennis, når jeg er i mine 30’ere. Det er det med at blive mor, der spiller ind, sagde Caroline i 2013 til B.T.

12 år: Talentet viser sig

Selv om der stadig var mange år til, at verden opdagede Caroline Wozniacki, blev flere danske medier opmærksomme på, at der rendte en usædvanligt dygtig pige rundt med tennisbolde på Sjælland.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_9.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Caroline Wozniacki i 2003. (Foto: Peter Grosen)

Allerede i 2003 besøgte SE og HØR den 12-årige pige derhjemme for at høre om hendes drømme om at nå helt til tops i tennisverdenen.

18 år: Første sejr

Den talentfulde unge dame var kun lige blevet myndig, da hun i 2008 tog til Sverige og tog sin første sejr i en senior-turnering for professionelle spillere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_7.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Caroline Wozniacki i 2008. (Foto: Birger Storm)

Sejren tog hun endda med stil – både på og uden for banen. Ikke et sæt tabte hun i hele turneringen, og den blonde ketcherpige havde samtidig lært at stå foran kameraet, da opmærksomheden for alvor ramte.

19 år: Amerikanernes darling

Det er ikke kun danskerne, der har været vilde med Wozniacki i årevis. USA er blevet Carolines andet hjemland, og her tager de imod hende med åbne arme, efter hun fik sit helt store gennembrud under US Open i 2009.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_8.jpg
 (Foto: MEGA)

"Little Miss Sunshine" i 2009. (Foto: MEGA)

De amerikanske medier forelskede sig i den 19-årige finalist med det smittende smil, og de gav hende navnet "Little Miss Sunshine". Finalen tabte hun dog til Kim Clijsters.

20 år: Verdens bedste

Teenageårene var kun lige overstået, da det danske es trådte op på tennissportens trone – førstepladsen på verdensranglisten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_5_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Caroline i 2010. (Foto: MEGA)

Pladsen tog hun fra bedsteveninden Serena Williams, 38, i 2010, og der var dansk flag øverst på ranglisten hele vejen til 2012.

23 år: Forladt ved alteret

Invitationerne var sendt ud, men bryllupsfesten nåede aldrig at blive holdt, da Caroline og den nordirske golfspiller Rory McIlroy, 31, var forlovede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_4_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Rory og Caroline mens de stadig var i et forhold. (Foto: Dan Mariegaard)

Pludselig fik danskeren et opkald fra sin kommende mand, hvor han slog op. Og så måtte Wozniacki klare sig selv – og skuffe de mange indbudte gæster.

27 år: Første grand slam

På trods af at have været en af verdens bedste tennisspillere i næsten et årti, havde Caroline Wozniacki aldrig vundet en grand slam – sportens fire vigtigste turneringer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_1_0.jpg
 (Foto: MEGA)

(Foto: MEGA)

I 2018 skete det så endelig, at danskeren kunne løfte trofæet i Australien. Senere på året afslørede hun, at hun samtidig kæmpede en hård kamp mod sin egen krop. Hun blev nemlig ramt af en kronisk gigtsygdom, som til tider gjorde det ulideligt for hende at bevæge sig.

Alligevel fortsatte karrieren hele vejen til starten af 2020.

28 år: Høj på kærlighed

Efter den forliste forlovelse med Rory McIlroy lovede 177 centimeter høje Caroline, at hun ville finde en høj mand, så hun kunne gå i høje hæle, når hun var ude sammen med ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_3_1.jpg
 (Foto: Instagram (Caroline Wozniacki)

(Foto: Instagram (Caroline Wozniacki)

Løsningen blev den amerikanske basketballspiller David Lee, 37, på 206 centimeter. Allerede i 2017 præsenterede han Wozniacki for en moppedreng af en forlovelsesring, og sidste sommer holdt parret så et drømmebryllup i italienske Toscana.

Sponsoreret indhold