Kendte4. juni 2023

Stein Baggers nye liv: Soler sig i Spanien

En af Danmarkshistoriens største svindlere har genfundet formen og nyder friheden med sin svenske kæreste
Stein Bagger
Stein Bagger erkendte anklagerne, og han kunne i 2009 forlade retten med en dom på syv års fængsel.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Remee: Taget ved næsen af Stein Bagger

Hvad blev der egentlig af Stein Bagger?

Den muskuløse direktør, der for to årtier siden stod i spidsen for en hær af højt lønnede medarbejdere, som sad ved deres skærme i IT Factory og lavede ingenting, mens værdien af virksomheden steg til otte milliarder kroner takket være stakke af falske fakturaer, som blev sprøjtet ud.

Stein Bagger
Mens Stein Bagger sad fængslet, hjalp han sin datter Oliva med lektier via Skype. Billedet er taget ved computeren.
 Foto: Privat

Nu 56-årige Stein Bagger har for længst afsonet sin straf for dansk erhvervslivs største svindelnummer, der omfattede bedrageri og dokumentfalsk for 831 mio. kr. – heraf er de 200 mio. kr. aldrig blevet fundet. Bagger erkendte sin skyld og fik i 2009 syv års fængsel. Han blev prøveløsladt efter fem år.

Nu nyder han livet i Spanien med sin tre år yngre kæreste Walentina.

– Når vejret er, som det er, så er det rart at komme ned og få lidt sol på kroppen, skriver Stein Bagger til SE og HØR.

Stein Bagger
Eksdirektøren blev løsladt før tid på grund af god opførsel. Her udfører han havearbejde i fængslet.
 Foto: All Over Press

Har tabt 13 kilo

SE og HØR’s billeder af Stein Bagger og Walentina Stocazi er fra en af de lidt dyrere restauranter på den spanske solkyst.

Restauranten scorer højt på Tripadvisor. Ved besøget udvalgte parret sig en lækker frokost med masser af grønt samt tilhørende hvidvin fra det fransk/spanske menukort. Stein og kæresten talte svensk sammen, mens de betragtede gågadens strøm af turister. Ingen af de øvrige gæster lod til at genkende den hårdt pumpede eksfange med det dyre ur og den stramtsiddende poloshirt.

Stein Bagger
– Jeg har tabt 13 kilo, lyder det fra den tidligere straffefange, Stein Bagger, som forleden nød solen i Spanien.
 Foto: Privat

– Ja, jeg har tabt 13 kilo, så formen er lidt bedre, lyder meldingen fra Stein Bagger, som færdes hjemmevant i Spanien, idet han tidligere har arbejdet som Spies-guide på Mallorca og de Kanariske Øer. Desuden driver hans storebror Trym et bjerghotel med kun tre værelser midt i Spanien.

Nyt navn

Stein Bagger har siden løsladelsen skiftet navn. Ifølge CPR-registeret hedder han nu Sten Hansen og bor i Frederiksværk. Men dæknavne som Sten Berggren, Sten Stocazi og Sten Patrick har også været i spil, når han har forsøgt at skabe sig en ny tilværelse ved f.eks. at fungere som skater-konsulent i løbehjulssporten, som Walentinas søn dyrker.

Stein Bagger og Walentina
– Min kæreste og jeg har ikke giftet os, fortæller Stein Bagger. Han og Walentina har dannet par, siden han i 2014 blev løsladt.
 Foto: Privat

Walentina er trods et forhold på foreløbig ni år stadig ”kun” en kæreste.

– Min kæreste og jeg har ikke giftet os, forklarer Stein Bagger, som var gift med ejendomsmægleren Anette Uttenthal, da hans fupnumre blev afsløret.

Anette Uttenthal blev bonusmor for Olivia, som Stein fik i ægteskabet med den svenske smykkedesigner Martina Susanna, der senere skiftede efternavnet Bagger ud med Banach.

Brian Sandberg, Jens Veggerby, Stein Bagger, Bubber, James P. Cain, Joachim B. Olsen, Paw Henriksen, Jakob Piil og Poul-Erik Høyer
Stein Bagger var ikke den, som hans netværk troede, han var. Her er de til tenniskamp i KB-hallen: fra venstre Brian Sandberg, Jens Veggerby, Stein Bagger, Bubber, USAs fhv. ambassadør James P. Cain, Joachim B. Olsen, Paw Henrik, Jakob Piil og forrest Poul-Erik Høyer.
 Foto: Aller Media DK

Uendelig luksus

Inden korthuset begyndte at vælte, og skarpe journalister fandt ud at, at Stein Bagger løj om universitetsuddannelser indenfor økonomi, regnskab og international business, levede han et luksusliv.

En 162 kvm stor lejlighed med Øresundsudsigt i Tuborg Havn var hans og Anette Uttenthals hjem. I parkeringskælderen holdt både en Porsche og en Ferrari, og i parrets walkin-closet fandt man de dyreste sko og habitter. Få hundrede meter derfra havde Stein lejet en luksuslejlighed til sin bodyguard; Bandidos-rockeren Brian Sandberg.

Stein Bagger
Villaen i Sydfrankrig betalte han omkring fem mio. kr. for. Siden bestilte han håndværkere til at lave forbedringer for det dobbelte.
 Foto: Michael Medgyesi

En 24 meter lang lystyacht, som naturligvis var opkaldt efter Anette, ventede på Stein, når han ikke var optaget af træning og fiktive forretningsmøder.

I Sydfrankrig havde han købt en villa med udsigt over Middelhavet, og chefer fra IT Factory havde han givet så meget i løn, at de kunne købe nabovillaen.

Stein Bagger
Lystyachten Anette havde en nypris på 30 mio. kr. og blev solgt for godt halvdelen, da IT Factorys konkursbo skulle gøres op.
 Foto: Michael Medgyesi

Anette blev forkælet med Rolex-ur og dyre smykker – bl.a. en diamantring til over en halv mio. Steins gaver måtte hun senere aflevere til konkursboet.

Netværket bestod af kendisser, som nød godt af Baggers gavmildhed og fine forbindelser. Cykelrytteren Jens Veggerbys galleri nød godt af, at Stein bestilte kunstværker af blandt andre Picasso, Miro og Asger Jorn. Pengene flød og der var ordrer for millioner.

Nu er kendisserne væk. Stein og hans svenske flamme har kun hinanden i Picassos og Miros hjemland.

Jens Veggerby
Jens Veggerbys venskab med Stein Bagger kostede ham dyrt. Han måtte lukke sit galleri og han fik en bøde på 483.000 kr. for at have hjulpet Stein Bagger med at smugle to mio. kr. fra Monaco til Danmark.
 Foto: Claus Poulsen

Sponsoreret indhold