Kendte3. april 2023 (opd. 3. april 2023)

Finn Nørbygaard afslører: Hvis han mødte Stein Bagger i dag, så …

Den tidligere halvmilliardær og entertainer Finn Nørbygaard mistede en formue, da han i sin tid skød penge i Stein Baggers store svindelnummer IT Factory
Det tog ni måneder for Finn Nørbygaard at skrabe sig op for køkkengulvet og smide slåbrokken, efter Stein Baggers store svindelnummer. Nu fortæller entertaineren, hvad han ville gøre, hvis man mødte ham i dag. 
Det tog ni måneder for Finn Nørbygaard at skrabe sig op for køkkengulvet og smide slåbrokken, efter Stein Baggers store svindelnummer. Nu fortæller entertaineren, hvad han ville gøre, hvis man mødte ham i dag.
 Foto: Hanne Juul, DR

Han var milliardær for en stund. Eller næsten.

Investeringen i IT Factory havde gjort Finn Nørbygaard til en ekstremt holden mand med en halv milliard på bankbogen.

Men fra den ene dag til den anden, forsvandt alle pengene igen – det samme gjorde Stein Bagger, der var efterlyst af Interpol.

Til et foredrag i Næsby Boldklub i odenseforstaden, hvor Fyens Stiftstidende var til stede, satte entertaineren forleden ord på den turbulente tid, hvor banken ringede for at meddele, at de ville tage sommerhuset på Samsø, sommerresidensen i Sydspanien, hans kones hus, hans mors lejlighed og samtidig ville kræve et højt millionbeløb.

- Der gik jeg sgu i stykker. Det tog ni måneder i slåbrok, hvor jeg det meste af tiden sidder og hyler, inden jeg kommer mig, sagde han ifølge avisen.

Det var i 2008, Nørbygaards fundament blev revet væk under ham, og han er ude på den anden side igen. Har uddannet sig som psykoterapeut og været igennem det, han selv kalder posttraumatisk vækst.

Men hvad ville han gøre, hvis han rendte ind i Stein Bagger i dag?

- Jeg forestiller mig en gade. Han går på den anden side, jeg går her. Jeg ser, det er ham. Der indrømmer jeg, der kommer tre ekstra dunk, dunk, dunk, sagde han og bankede sig på brystet.

- Så vil jeg gå videre. Så vil jeg tænke: 'Hold kæft, hvor gjorde det ondt, og hold kæft, hvor kom der meget fantastisk ud af det", tilføjede han.

Og så alligevel. For Finn er nysgerrig på Bagger som menneske og kunne godt have lyst til at sætte sig ned i terapirummet sammen med Stein og spørge ham "Er du kommet videre?"

For det er Finn.

Sponsoreret indhold