Stein Bagger i sit første interview: Sådan er mit nye liv

Stein Bagger meldte sig selv til politiet i LA. Her ses øjeblikket, hvor han overgiver sig.

Stein Bagger meldte sig selv til politiet i LA. Her ses øjeblikket, hvor han overgiver sig.

Foto: YouTube og All Over

Offentligheden har hverken set eller hørt meget til den bedrageridømte Stein Bagger, siden at han blev løsladt fra fængslet i 2014.

Men nu har Ekstra Bladet fundet frem til den i dag 50-årige bedrageridømte, som i dag bor i en lille flække uden for Stockholm. Og for første gang i flere år har Stein Bagger taget bladet fra munden og fortæller nu om sit nye liv.

- Jeg ved, at mange havde troet eller håbet på, at der skulle holde en gylden jumbojet, og så skulle jeg børste tænder i champagne. Sådan er det ikke, og sådan kommer det ikke til at blive, fortæller Stein Bagger i interviewet med Ekstra Bladet.

I dag har Stein Bagger intet arbejde – dagen bliver i stedet brugt på små gåture rundt i området.

- Har man lavet det, som jeg har lavet, så får man en velfortjent straf, og den skal man tage. Og det gør jeg også, fordi der er ingen tvivl om, at den straf er berettiget. Og derefter er det et spørgsmål om at få en god, almindelig hverdag for at få ro i sjælen og ikke være bange for, at der kommer et brev i postkassen, eller at d’herrer kommer på uventet besøg, tilføjer Stein Bagger over for avisen.

Stein Bagger kom for alvor på alles læber på et pressemøde 1. december 2008. her fortalte den daværende bestyrelsesformand i IT Factory Asger Jensby, at it-virksomheden var kollapset.

- Der er foretaget bedrageri for minimum 500 millioner kroner, og vores direktør - Stein Bagger - er væk. Vi ved ikke, hvor han er, udtalte Asger Jensby dengang på pressemødet.

Reelt var beløbet meget højere. I alt havde Stein Bagger svindlet for 831 millioner kroner i en såkaldt leasing-karrusel – pengene havde han blandt andet brugt på at forsøde tilværelsen med dyre ure og store biler.

I dag kører Stein Bagger stadig rundt i store biler. Ekstra Bladet kan således berette, at Stein Bagger kører rundt i en Porsche Cayenne, der fra ny ikke kan købes for under 1,3 millioner kroner i Danmark. Overfor avisen fastslår Stein Bagger, at han ikke ejer bilen – men at han bare har lånt den af bekendte.

Efter en uge på flugt meldte Stein Bagger sig selv til amerikansk politi i LA – og et halvt år efter faldt dommen: Syv års ubetinget fængsel.

Stein Bagger blev løsladt i 2014. I dag har han skiftet navn til Sten Hansen.

Herunder kan du se videoen, der viser øjeblikket, hvor Stein Bagger overgav sig til politiet:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close