Kendte3. maj 2019

Pilou takker Coster-Waldau: Du reddede mit ægteskab

Nikolaj Coster-Waldau havde en stor andel i, at Pilou Asbæks ægteskab overlevede indspilningerne af serien ”1864”.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pilou_asbaek_og_nikolaj_coster-waldau_i_game_of_thrones.jpg
 (Foto: MEGA)

Med sin rolle som Jaime Lannister har Nikolaj Coster-Waldau været fast mand i ”Game of Thrones” siden 1. sæson, som havde premiere i 2011.

Pilou Asbæk dukkede op som Euron Greyjoy i sæson 6 i 2016. Men Pilou har faktisk været med fra start – i hvert fald som seer. Og det er han taknemmelig for i dag, for serien, og dermed Nikolaj Coster-Waldau, har reddet hans forhold til konen Anna Bro. Det afslørede Pilou til gallapremieren på ”Game of Thrones” i Imperial i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj_coster-waldau_og_pilou_asbaek.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Skuespillerne underholdt salen fra scenen forud for visningen af første afsnit. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg lavede en anden TV-serie, som hed ”1864”. Og jeg var lige blevet far til min vidunderlige datter Agnes. Og vi overlevede kun den TV-serie i Prag ved at se ”Game of Thrones” hver mandag aften med stenovnspizza med ekstra ost og en lille smule skinke, min kone og jeg. Så jeg skylder dig faktisk en stor tak for, at du har været med til at redde mit ægteskab på ”1864”, sagde den 37-årige stjerne med et grin til 48-årige Nikolaj på scenen forud for visningen af første episode af den nye sæson.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj_coster-waldau_og_pilou_asbaek3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Imperial var fyldt til randen, og lige godt 1000 ”Game of Thrones”-fans sad klar til visningen. (Foto: Thomas Laursen)

Går langt tilbage

De to skuespilleres historie går faktisk langt tilbage – noget længere end til sæson 7 af ”Game of Thrones”, hvor de første gang arbejdede sammen i serien. Faktisk helt tilbage til de spæde år, hvor Pilou fandt ud af, at han gerne ville være skuespiller.

– Det er verdens mest flippede ting, for da jeg startede ud som skuespiller, arbejdede jeg som pædagogmedhjælper i teaterinstitutionens børnehave, hvor jeg var barnepige for hans to piger. Så at stå her 17 år efter og spille sammen med ham på verdens største TV-serie. Den havde jeg nok ikke set komme, fortæller Pilou.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/game_of_thrones_1.jpg
 (Foto: MEGA)

I rollen som Euron Greyjoy sprudler Pilou, der her har taget sin niece Yara Greyjoy til fange. (Foto: MEGA)

Nikolaj Coster-Waldau er gift med den grønlandske sangerinde og skuespiller Nukâka Coster-Waldau, og sammen har de pigerne Safina, 15, og Filippa på 18 år. Pilou Asbæk er gift med den danske dramatiker Anna Bro, og sammen har de datteren Agnes på seks år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/game_of_thrones_2_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Bliver det Pilou eller Coster-Waldau, der løber med Cersei Lannisters (Lena Headey) endelige opmærksomhed? Begge danskere har i serien været i kanen med hende – Nikolaj spiller Cerseis bror. (Foto: MEGA)

Fantastisk oplevelse

Begge er enige om, at det har været stort at være med i ”Game of Thrones”.

– Det har været en fantastisk oplevelse at få lov at være med i så fantastisk og velproduceret en serie. Det er jo noget, man kun oplever én gang, at være med i noget, som har så absurd global succes, siger Nikolaj Coster-Waldau, der dagen efter premieren smuttede til Canada for at optage en ny film med titlen ”The Silencing”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj_coster-waldau.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Nikolaj Coster-Waldau på den blodrøde løber til gallapremieren på ”Game of Thrones”. (Foto: Thomas Laursen)

Også Pilou har nydt det, men der er særligt én ting, han er småtrist over.

– Ved du, hvad der er vemodigt? Det er, at jeg lige er blevet en del af det og gerne ville have fortsat, for det er pissesjovt. Og det er et kæmpe setup! Men altså, det er ligesom hende veninden, man havde i gymnasiet, som man var så vild med, der så slap væk, ikke? Man skal stoppe, mens legen er god, lyder det fra Pilou, der efter optagelser af en actionfilm med Jackie Chan i Kina, en spillefilm med Ella Balinska, værtskab på ZULU Awards, en tegne- og reklamefilm nu holder en velfortjent pause.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pilou_asbaek.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Pilou Asbæk var i højt humør og klar til at se første afsnit med de danske ”Game of Thrones”-fans. (Foto: Thomas Laursen)

Vil savne kollegaerne

Med visningen af første afsnit af sæson 8 finder fans forhåbentlig snart ud af, hvem der ender som konge eller dronning af jerntronen. Og så er det altså fuldstændig slut med nye afsnit af ”Game of Thrones”, som ellers har fyldt for Nikolaj Coster-Waldau de seneste ni år.

– Normalt arbejder man jo ikke på det samme i så lang tid, så jeg har mødt nogle mennesker og fået nogle venskaber, som betyder meget. Jeg kommer mest til at savne de mennesker, jeg arbejder sammen med, sagde han.

https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj_coster-waldau_og_pilou_asbaek2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– Enjoy! var Pilou Asbæks sidste ord, inden visningen af ”Game of Thrones”. (Foto: Thomas Laursen)

null

Sponsoreret indhold