Hollywood17. juli 2017

Se billederne: Husker du alle danskerne i "Game of Thrones"

Pilou Asbæk og Dar Salim er bare et par af de danskere, som har medvirket i "Game of Thrones", der havde premiere i nat
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/8.18605252.jpg
 Foto: All Over

I et helt år har millioner af fans ventet i spænding på den nye sæson af ”Game of Thrones”. Og for få timer siden vendte HBO-serien om kampen om jerntronen i middelalder/fantasy-universet endelig tilbage.

Uden at spoile noget som helst kan danskerne glæde sig til igen at nyde Pilou Asbæk, der spiller onde Euron Greyjoy.

Seerne stiftede første gang bekendtskab med hans karakter i sæson seks.

- Min mail var fucket op, så jeg havde kun fået én af de to scener, som Euron Greyjoy har i sjette sæson. Så jeg lavede den ene scene, og da jeg var færdig, sagde jeg: ’Tusind tak’ og var på vej ud ad døren. Da de så sagde, at jeg manglede den store scene, kiggede jeg på dem helt panisk. Og så stod jeg simpelthen og improviserede.

- De kunne godt se, jeg ikke havde set teksten. Men det heldige er, at min karakter jo er en fuldstændig desperat pirat, og når man bliver desperat, så gør man desperate ting. De kunne lide, hvad jeg lavede, men jeg har aldrig nogensinde været så uforberedt til en casting som den dag, siger Pilou til dr.dk om sin casting til verdens mest populære TV-serie.

/Spoilers fra tidligere sæsoner herunder/

Se galleriet med alle seriens danskere:

Danskere i "Game of Thrones"

Asbæk er dog bare én af fem danskere, der enten har eller stadigvæk medvirker i TV-serien, hvor næsten alle kæmper om jerntronen i byen Kings Landing.

Allerede i det første afsnit fra 2011 dukkede Dar Salim op. I seks afsnit kunne vi nyde ham som Khal Drogos hjælper Qotho.

Også Pilous kollega fra ”Borgen” har haft sin gang på settet på ”Games of Thrones” I femte sæson gav Birgitte Hjort Sørensen den som vildlingen Karsi. Det blev dog kun til 20 minutter på skærmen, før hendes karakter blev slået ihjel af en flok hidsige zombiebørn.

Da sæson seks blev rundet af i 2016, gik mange danskere amok på internettet, for ingen havde regnet med at se ”Klovn”-stjernen Frank Hvam i ”Game of Thrones”. Han spillede bibliotekaren, der tager imod Sam og resten af familien Tarly i The Citadel.

- Det handler om, at Dave Benioff og D.B. Weiss (seriens hovedforfattere, red.) er meget glade for ’Klovn’. Og det har de ad flere omgange udtrykt gennem Nikolaj Coster-Waldau, som var så sød at sige det videre. Og på et tidspunkt er de i Danmark, og så hægter vi os på dem, Casper og mig, og hygger os lidt. Og så ringede de så senere, fordi de syntes, det kunne være sjovt. Mere indviklet var det ikke, har Frank udtalt til TV2.

Den altoverskyggende dansker i ”Game of Thrones” er netop Nikolaj Coster-Waldau, der nu i syv sæsoner har forført seerne med sin version af Jaime Lannister.

Du kan se første afsnit af i sæson syv på HBO nordic nu - Vinteren er her!

Sponsoreret indhold