Kendte25. maj 2019

Pilou Asbæk: Jeg er fuldstændig smadret

Den danske verdensstjerne Pilou Asbæk er endelig hjemme hos sin datter i Danmark efter et år, som skuespilleren kalder sindssygt travlt.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pilou_asbaek_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

De har lidt svært ved at udtale navnet Pilou Asbæk i det store udland, men han er alligevel på alles læber takket være ”Game of Thrones”-karakteren Euron Greyjoy, som for nylig måtte lade livet i næstsidste afsnit.

Verdens mest populære serie er slut, og det samme er et arbejdsår, som den 37-årige dansker sent vil glemme.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/pilou_asbaek_3.jpg
 (Foto: HBO

– Jeg ved ikke, om jeg døde, for jeg nægtede at lukke øjnene, så i tilfælde af at de vil lave et spinoff om fem år, er jeg ikke død, siger Pilou Asbæk med et grin om sin sidste scene i ”Game of Thrones”. (Foto: HBO

https://imgix.seoghoer.dk/nicolai_coster_waldau.jpg
 (Foto: HBO)

Pilous gode ven Nikolaj Coster-Waldau, 48, måtte også lade livet i serien efter en intern danskerkamp. (Foto: HBO)

– På 12 måneder har jeg lavet en Jackie Chan-film, en Blumhouse-film, færdiggjort ”Game of Thrones”, lavet ZULU Awards og BET 365.

Jeg har lavet så sindssygt meget arbejde, at jeg er fuldstændig smadret, fortæller Pilou Asbæk ærligt til SE og HØR ved fodboldarrangementet Global Goals World Cup i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pilou_asbaek_6.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Hjemme i Danmark kom det velkendte Pilou-smil frem, da han skulle kommentere kvindefodbold. (Foto: Thomas Laursen)

På bagkant af HBO-seriens massehysteri er der endelig tid til bare at nyde livet hjemme på Christianshavn sammen med familien, som består af konen og dramatikeren Anna Bro og datteren Agnes Asbæk.

– Det er rart at være hjemme uden at skulle af sted igen lige om lidt, for den her periode har været rigtig hård, lyder det.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pilou_asbaek_5.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Den anden danske ”Game of Thrones”-stjerne Nikolaj Coster-Waldau havde sendt sine døtre Safina Waldau, 15, og Filippa Coster-Waldau, 18, som Pilou har et særligt forhold til. – Jeg var barnepige på teaterinstitutionens børnehave for Filippa, før jeg kom ind på teaterskolen, så det er jo også sjovt at se dem så mange år efter. (Foto: Thomas Laursen)

Datter i fokus

Netop Pilous seksårige datter Agnes får i fremtiden mere kvalitetstid sammen med farmand, lover ”Borgen”-stjernen, som i hele datterens liv har haft travlt med blandt andet ”Spies & Glistrup”, ”1864” og ”Kapringen”.

– Jeg kan godt mærke, at nu er min datter startet i skole, så nu er der nogle andre ting, der vægter her i livet end at skulle trykke sig selv af i arbejdsmæssig sammenhæng.

Og jeg er i en position nu, hvor jeg i teorien kan tage fri resten af året, hvis det er det, jeg har lyst til, siger stjernen.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pilou_asbaek_4.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Ja tak! Skuespilleren er glad for at have mere tid hjemme i København. (Foto: Thomas Laursen)

Pilou-fans skal dog ikke frygte, at skuespilleren dermed holder sig helt ude af rampelyset de næste par år. Arbejdet trækker stadig, og han har allerede semikonkrete planer for efteråret.

Efter gigantsuccesen ”Game of Thrones” må danskeren dog stadig kæmpe for at komme i betragtning til de store roller i eksempelvis Hollywood.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pilou_asbaek_2.jpg
 (Foto: HBO)

Euron kunne opleves i fænomenets sidste tre sæsoner. (Foto: HBO)

– Jeg er ikke på det stadie, hvor jeg kan rive ned fra øverste hylde. Det findes der måske syv skuespillere i verden, der kan. Os andre dødelige, vi skal stadig kæmpe.

– Men jeg er helt vildt glad og taknemmelig, og jeg kan jo godt lide at arbejde.

https://imgix.seoghoer.dk/pilou_asbaek_7.jpg
 (Foto: HBO)

Skuespilleren kom meget tæt på Cersei (Lena Headey). (Foto: HBO)

null

Sponsoreret indhold