Kendte10. juli 2020

Mette F hårdt ramt: Græder hele tiden

Det er et trist år for den danske statsminister.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_frederiksen_1.jpg
 (Foto: Ulrik Jantzen)

Hvis tårer var guld, ville Mette Frederiksen kunne finansiere en stor del af de hjælpepakker, hun har måttet oprette, siden hun den 11. marts trådte op på et pressemøde og erklærede landet i en helt særlig, nedlukket coronatilstand.

– Helt let skal det åbenbart ikke være, og nu er der indkaldt til rådsmøde i Bruxelles lige præcis den lørdag i juli, hvor vi havde planlagt bryllup. Øv. Men jeg skal jo passe mit arbejde og varetage Danmarks interesser. Så vi må endnu engang ændre planer, fortæller den 42-årige statsminister i et opslag på Instagram.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_f_6.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Sidste år skulle der have været bryllup mellem Mette Frederiksen og Bo Tengberg, 55. Men da folketingsvalget endte med at ligge i juni, udsatte parret festen.
Nu bliver kærlighedsfejringen igen sat på prøve, fordi statsministeren er nødt til at tage til EU-møde i Bruxelles på den planlagte dag.
– Jeg glæder mig til at sige ja til Bo (der heldigvis er meget tålmodig), skriver hun på Instagram. (Foto: Hanne Juul)

Den nordjyske politiker har i det hele taget haft helt forfærdeligt travlt lige siden nedlukningen, og hun savner derfor nogle af sine nærmeste. Og ikke mindst at give dem et kram.

Spritproduktion var nok

Især sin 72-årige far ville hun gerne give en masse store knus – men faktisk har hun kun set ham en enkelt gang i de næsten fire måneder, der er gået. Og tanken om det kan gøre hende helt blød i knæene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_f2.jpg
 (Foto: Martin Høien)

I næsten fire måneder har Mette Frederiksen kun set sin far, Flemming, en enkelt gang.
Til gengæld er sønnike Magne, 14, flere gange gået med sin mor ud på lange morgengåture, mens landet har været lukket ned. (Foto: Martin Høien)

– Jeg har arvet fra min mor at have utroligt let ved tårer, når noget rører mig, og det er der virkelig mange ting, der gør, siger Mette Frederiksen i et interview med Alt for damerne.

Faktisk betegner den magtfulde dame sig selv som "blød som smør".

– Jeg har endnu ikke set et luciaoptog uden at græde, jeg var på virksomhedsbesøg på Carlsberg i går, hvor de har omstillet deres ciderproduktion til håndsprit, og der begyndte mine sikkerhedsbriller at dugge: at se de der store stærke mænd bare have smidt alt, hvad de havde i hænderne, fordi de ville producere sprit til os andre, fortæller statsministeren.

Børnene startede det

Mens det politiske engagement stammer fra faderen, der var tillidsmand og socialdemokrat i sine erhvervsaktive dage, minder tårerne altså Mette om hendes afdøde mor.

– Jeg har faktisk aldrig kunnet se noget af min mor i mig selv – indtil den dag, hvor jeg selv fik børn, sagde statsministeren i et interview med SE og HØR før valget sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_f_1_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Tilsammen har Mette og Bo fem sammenbragte børn i teenagealderen. Så der er mange koncerter og lignende at gå til med Magne, Mathilde og co., som kan skabe ministertårer. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg har endnu ikke set en koncert med mine børn, hvor jeg ikke har grædt, lød det dengang.

Forholdet til Bo Tengberg startede i 2014, og nu må partilederen og filmfotografen altså vente lidt endnu med at give hinanden det helt store ja – og måske fælde et par glædestårer.

Sponsoreret indhold