Kendte 6. april 2020

Mette træder i karakter: Frelseren og uLøkken

Den tidligere statsminister Lars Løkke falmer i forhold til sin kvindelige efterfølger.
(Foto: Ulrik Jantzen)

For hver dag, der går, bliver Lars Løkke Rasmussens indsats som statsminister en stadig mindre parentes i Danmarkshistorien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

Mette og Lars i et fælles projekt: Knæk Cancer 2014 – her sammen med Hans Pilgaard og B.S. Christiansen. (Foto: Birger Storm)

Hans efterfølger, Mette Frederiksen, 42, har på rekordtid, og godt hjulpet af måden, hvorpå hun har håndteret corona-krisen, overhalet den 55-årige Lars Løkke Rasmussen, på respekt- og anerkendelses-barometeret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

To kvinder i spidsen for Danmark – Mette Frederiksen og dronningen. (Foto: Thomas Laursen)

Løkke, som blev statsminister, da Anders Fogh Rasmussen forlod posten for at blive NATO-chef, løb i sine 10 år som statsminister slalom mellem et væld af skandalesager.

Dyre vaner

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En hang til dyre vaner betalt af skatteyderne sikrede ham et utal af gange plads på forsiden af formiddagsaviserne.

Hvem husker ikke, hvordan han som GGGI-formand frådsede med den skatteyderfinansierede Global Green Growth Institute-klimaorganisations penge? Mens han mæskede sig i kaviar og champagne, fløj han verden rundt på første klasse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Lars Løkke Rasmussen i sine velmagtsdage – og med kronprinsesse Mary som borddame. (Foto: Hanne Juul)

En aktindsigt, som TV 2 foretog, viste, at 15 Løkke-rejser for GGGI i snit kostede 51.000 kroner. Selv hans datters flybillet til Rio blev betalt af GGGI. Beløbet på 27.000 kroner blev dog tilbagebetalt af Løkke senere.

Dyr rygekabine

Når Lars Løkke vil blive husket som ham, der nødigt betalte selv, så skyldes det historier, som da han fik installeret en privat rygekabine til 150.000 kroner i Statsministeriet. Eller da hans hustru, Sólrun, op til en Rasmus Seebach-koncert bad Statsministeriet skaffe gratis koncertbilletter til parrets tre børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Michael Medgyesi)

Lars Løkke Rasmussen og fadøl er begreber, der hænger sammen som Helle Thorning og Gucci. Her ses lille Lars til fodbold med fru Sólrun. (Foto: Michael Medgyesi)

Der har været spekuleret i, om personlig gæld har været skyld i Løkkes nøjsomhed med egne midler. Han og Sólrun har siden 2014 boet til leje i en lejlighed i Nyhavn, men de har også en nedslidt villa i Græsted, som de forsøger at få solgt. Desuden ejer de en fritidsbolig ved Billund.

Barndommens gade

Mette Frederiksen har uden tvivl lært af sine forgængeres fejl. Selv om hun sad med, da beslutningerne blev taget, har hun elegant snoet sig uden om skandaler som f.eks. reduktionen af medarbejdere i Skat – en beslutning, som senere viste sig at koste samfundet milliarder.

Da hun medvirkede i et tv-indslag ved boligblokkene ved det socialt belastede Grønlandskvarteret i Aalborg, beskrev hun det som sin “barndommens gade”, men i virkeligheden voksede Mette op i en murermestervilla i nærheden. Hun blev af lokale beskyldt for at snobbe nedad, men større var skaden heller ikke.

Undskyld

Omgivet af en hær af personlige rådgivere, sørger Mette Frederiksen igen og igen for at følge strategien om at appellere til folks følelser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

En af Mette Frederiksens første gerninger som statsminister var at give Godhavnsdrengene en undskyldning for den misrøgt, de som børn blev udsat for på børnehjemmet. (Foto: Ritzau Scanpix)

Det gjaldt, da hun på Danmarks vegne gav Godhavnsdrengene en officiel undskyldning for den misrøgt, de som børnehjemsbørn blev udsat for. Og det gælder, når hun kalder sig børnenes statsminister og indkalder til pressemøder for børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Mette Frederiksen til fodbold i Parken med sønnen Magne. (Foto: Thomas Laursen)

På Facebook inviterer hun sine følgere hjem i køkkenet i Værløse, når hun bager kager i anledning af sønnen Magnes fødselsdag. I virkeligheden tilbringer Mette Frederiksen en stor del af sin tid på Marienborg – hvilket selvfølgelig er hendes ret som statsminister og oprindelig også hensigten med den prægtige slotsagtige ejendom ved Bagsværd Sø.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Mette Frederiksen købte for et par år siden denne ejendom nær Hareskoven for 4.995.000 kr. Den har status som lejlighed og kæresten Bo Tengberg er ikke medejer. (Foto: Dan Mariegaard)

Statministeren er forlovet med filmfotografen Bo Tengberg, 55. Han har to børn med skuespilleren Trine Pallesen, som han blev skilt fra i 2005. Mette Frederiksen har fra et tidligere forhold børnene Ida og Magne. Parret har et bryllup i sigte – men det må vente til forsamlingsforbud og andre coronasanktioner bliver ophævet.

(Foto: Hanne Juul)

Mette Frederiksen med sin kommende ægtefælle, Bo Tengberg. (Foto: Hanne Juul)

Sponsoreret indhold