Kendte22. juni 2019

Max fra ”Badehotellet” helt privat: Følsom far

38-årige Anders Juul fra den populære TV2-serie "Badehotellet" har altid sine børn og sin kone i tankerne, inden han siger ja til en rolle.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anders_juul_badehotellet_1.jpg
 (Foto: Birger Storm)

En drengerøv med krudt i røven er et meget godt synonym for Anders Juul, når han i rollen som arkitekten Max Berggreen tjekker ind på ”Badehotellet”.

I virkeligheden er drengerøven for det meste lagt på hylden for det vigtigste i skuespillerens liv.

– Min største succes er mine to unger, som jeg af og til overvejer, om overhovedet kan være min fortjeneste, for de er simpelthen så smukke og kloge, at de næppe kan være mine, siger den stolte far til minby.dk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_badehotellet_birger_storm.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Han er en habil fodboldspiller. Her ses han til kendiskamp i Rørvig med datteren Ebba for tre år siden. (Foto: Birger Storm)

Sammen med sin kæreste Line Mørkeby har han døtrene Ebba på ni år og Elise på fire år. De tre piger betyder alt for ham. Det gik for alvor op for ham, da han for halvandet år siden spillede monologen ”Jeg løber”. Stykket bygger på Politiken-journalisten Anders Legarth Schmidts blog, hvor han skriver om, hvordan han begyndte at løbe, få timer efter at lægerne slukkede for respiratoren til hans kræftsyge seksårige datter.

– Stykket rammer lige ind i det, jeg er allermest bange for i hele verden – nemlig, at der skal ske mine to piger noget. Og det her er altså ikke en opfundet historie, det er sket i virkeligheden. Personerne i fortællingen findes. Det giver en helt særlig fornemmelse, siger Anders Juul til DR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_badehotellet_mr.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Når der skal slappes af, tager Anders i sommerhus i Veddinge Bakker sammen med sin kæreste og parrets to børn, og så bliver der ofte tid til en fodboldkamp. Sidste år var der opbakning fra konen og datteren Elise. Til daglig bor familien på Frederiksberg. (Foto: Mikael Rieck)

To x parløb

Det var hans kæreste, der er dramatiker, der havde omskrevet bloggen til et teaterstykke.

– De første mange gange, vi læste bloggen sammen, græd vi. Den ramte os dybt. Så mens vi har arbejdet på stykket, har vi da også krammet og kysset vores børn mere end normalt. Man bliver mindet om, at man ikke bare kan tage det her vidunderlige i sit liv for givet. Kærligheden til mine børn er helt klart vokset ved at beskæftige mig med det her stykke, siger skuespilleren om det, der var parrets første rigtige professionelle samarbejde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_badehotellet_4_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Anders Juul og Line Mørkeby har dannet par, siden de mødte hinanden på skuespillerskolen i Aarhus for 15 år siden. Han læste til skuespiller, mens hun læste til dramatiker. (Foto: Thomas Laursen)

Det var blandt andet stykket, der endte hans medvirken i ”Badehotellet”. I 6. sæson var han nemlig skrevet ud af serien efter eget ønske. Derudover skulle han optage Netflix-serien ”The Rain”.

– Jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at gå med videre med ”Badehotellet”, og det havde jeg, men det passede bare ikke lige nu.

– Det er lang tid, man blokerer i optageperioden, hvor der ikke er plads til andre ting. Og jeg har nogle andre ting, som jeg gerne ville, sagde Anders Juul dengang til SE og HØR.

Kan vende tilbage

Men lige nu kan du stadig nyde ham, når TV2 genudsender successerien lørdag aften kl. 20. Og Anders afviser da heller ikke, at han en dag vender tilbage. Det, der i sidste ende betyder mest for ham, når han siger ja til jobs, er, at det giver mening, og at der ikke er for meget aftenarbejde, som holder ham væk fra familien.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_badehotellet_3.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

I den 2. sæson af ”Badehotellet” ankommer arkitekten Max til hotellet med sin gode ven Philip Dupont, som bliver spillet af Sigurd Holmen Le Dous ... (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_badehotellet_2.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

... Her spirer en romance mellem Amanda (Amalie Dollerup) og Max (Anders Juul). (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

– Jeg arbejder i en underholdningsindustri, og her kan man hurtigt gå fra det ene projekt til det andet til det tredje uden at have sig selv med. Det tror jeg, jeg både bliver en dårligere skuespiller og et mere ulykkeligt menneske af, så derfor har jeg besluttet mig for kun at sige ja til noget, jeg kan mærke, der giver god mening for mig, siger han til DR.

Sponsoreret indhold