Vera fra Badehotellet: Opdaget ved et tilfælde

Det var lidt modstræbende, at Julie Brochorst Andersen kastede sig ud i skuespillerfaget for ti år siden. – Det føltes helt vildt naturligt, da jeg kom i gang. Det med at komme ind foran kameraet og bare slappe af og have det vildt godt, det var virkelig befriende og vildt at opleve.

Det var lidt modstræbende, at Julie Brochorst Andersen kastede sig ud i skuespillerfaget for ti år siden. – Det føltes helt vildt naturligt, da jeg kom i gang. Det med at komme ind foran kameraet og bare slappe af og have det vildt godt, det var virkelig befriende og vildt at opleve.

(Foto: Dan Mariegaard)

For ti år siden havde Julie Brochorst Andersen nok rystet på hovedet, hvis en spåkone havde sagt, at hun skulle blive skuespiller.

Men i dag er det netop drømmen og levevejen for den 25-årige skuespiller fra ”Badehotellet”.

Det hele begyndte, da hun gik i 9. klasse i København, hvor hun er født og opvokset.

– Der kom en caster ud på min skole, som ville have alle piger til casting og se, om der var en, der passede til rollen i en ny ungdomsfilm.

- Min umiddelbare reaktion var ”nej tak”. Jeg syntes, det lød forfærdeligt, men da alle de andre piger gjorde det, tænkte jeg okay, så gør jeg det også.

Nogle uger efter stod Julie med hovedrollen i filmen. Om hun ville det eller ej, kunne casterne se hendes åbenlyse talent.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Det var en ære for Julie at blive en del af ”Badehotellet”. - Jeg blev rigtig glad, da jeg fik at vide, at jeg havde fået rollen. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg havde ikke lavet noget som helst skuespil inden da. Dengang syntes jeg, at det var grænseoverskridende at lave en fremlæggelse og sige noget højt foran andre, lyder det fra Julie.

Siden er det gået slag i slag, og i dag er det i rollen som ”Badehotellet”s Vera, seerne kan nyde hendes talent.

– Jeg fik et kick af det, og det gik hurtigt op for mig, at det var noget, som jeg ville udforske mere. Sådan er det nok, når man får at vide, at man er god til noget, funderer Julie.

Julie har da også allerede været nomineret til både en Bodil og en Robert-pris, og hun har vundet Årets Ole.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Laura Kjær og Lue Støvelbæk.

Under optagelserne til ”Badehotellet” fik Julie et godt forhold til Laura Kjær og Lue Støvelbæk. - Vi er de tre nye, så når der var pause, holdt vi os lidt til hinanden i begyndelsen. (Foto: Mikael Rieck)

Baby med til optagelser

I ”Badehotellet” spiller hun læsehesten Vera, som også viser sig at være godhjertet, da hun hjælper jøden Robert – spillet af Thomas Levin.

– Jeg synes, hun er vildt spændende. Hun er anderledes end de andre på hotellet. Hun har en mere alvorlig aura. Hun er en ung pige, som lige er gået i gang med at blive voksen og finde ud af, hvor hun skal gå hen. Det kunne jeg godt se mig selv i for nogle år siden, afslører hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Thomas Levin som jøden Robert. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Optagelserne begyndte, nærmest samtidig med at Julie blev mor for første gang. Derfor var hendes nu etårige datter, som hun har med kæresten Kevin, også med på optagelser.

– Det gik godt. Hun var dejlig nem og sov rigtig godt i begyndelsen. Jeg havde min kæreste med, og så havde han hende lidt, og nogle gange var hun hjemme med ham, siger Julie.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– En af mine første scener var med Sonja (Oppenhagen, red.). Jeg var ret spændt, men Sonja var så rolig og afslappet, og hun sagde, at hvis jeg glemte noget, så tog vi den bare igen. Så det var rigtig dejligt, siger Julie, som også føler, hun har lært meget af kollegerne Thomas Levin og Birthe Neumann. (Foto: Mike Kölloffel/TV2) 

Det er ikke første gang, hun formår at jonglere med mange bolde på en gang. Imens hun har kickstartet sin karriere som skuespiller, er hun også blevet student og har læst dansk på universitetet.

– Der har været perioder, hvor jeg har tænkt: ”Hvorfor gør jeg det hele på en gang?”. Men det flaskede sig alligevel. I gymnasiet havde jeg mine bøger med på optagelser og tog til eksamen dagen efter. Det gik måske ikke så godt, som jeg havde håbet, men det gik, og nu er jeg vildt glad for, at jeg har gymnasiet.

Klar til mere

I november sluttede optagelserne til ”Badehotellet”, og siden da har hun holdt en velfortjent pause.

– Lige nu går jeg til castinger, og så må vi se, hvad der kommer til at ske. Det kan også være, der kommer en sæson mere af ”Badehotellet”, og så er jeg klar, kommer det smilende fra Julie.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Det foretrukne transportmiddel er cyklen, når Julie skal rundt i København. (Foto: Dan Mariegaard)

I dag er hun ikke i tvivl om, at det netop er skuespillet, hun satser på i fremtiden, og hun får også god feedback for sin rolle, når hun bevæger sig rundt i København.

– Det er fedt og sjovt, at folk kan genkende en for det, man laver, og det er som oftest nogle søde ting, de siger. Så det er dejligt og en måde at få ros på, siger Julie.

Du kan se meget mere til hende og de andre på ”Badehotellet” mandag kl. 20 på TV2.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close