'The Rain' vender tilbage med en ny sæson

\'The Rain\' vender tilbage til TV-skærmen næste år.

'The Rain' vender tilbage til TV-skærmen næste år.

Foto: PR-foto

 

Så er der godt nyt til fans af den første rent danske Netflix-serie, 'The Rain'.

Netflix har netop annonceret, at der også kommer en sæson II.

Den kommer dog først til næste år, så der er god tid til at planlægge din TV-kigning.

Der var premiere på serien den 4. maj, og modtagelsen har været tilpas god til, at der også kommer en ny sæson.

Serien kan bedst beskrives som en postapokalyptisk serie, der handler om kærlighed, jalousi og overlevelse.
 
I premiereafsnittet var civilisationen, som vi kender den, forsvundet.
 
Seks år efter en brutal virus har udslettet størstedelen af den skandinaviske befolkning, bevæger to danske søskende sig ud af deres sikre bunker – men kun at opdage, at alle rester af civilisationen er forsvundet.
 
Snart tilslutter søskendeparret sig en gruppe unge overlevende og begiver sig ud på en farefuld færd på tværs af et øde Skandinavien for at finde ud af, om en ny verden er opstået et andet sted.
 
Udenfor det civiliserede samfunds sociale regler har hver af de unge medlemmer af gruppen frihed til at være, den de vil.
 
Men i deres kamp for overlevelse opdager de, at der selv i en post-apokalyptisk verden er kærlighed, jalousi, og alle de problemer, der er forbundet med overgangen fra barn til voksen, som de troede, de havde efterladt, da civilisationen forsvandt.
 
I første sæson var rollerne besat af navne som Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Angela Bundalovic og Sonny Lindberg.
 
De danske anmeldere var ikke ubetinget begejstrede for 'The Rain', der blandt andet er henlagt til København, der er forvandlet til en spøgelsesby, hvor den lille gruppe unge mennesker kæmper for at overleve.
 
- Et ambitiøst, men ikke vildt vellykket bud på en dansk young-adult-dystopi i ånden efter 'The Hunger Games', 'Divergent', og hvad de ellers hedder, skrev Soundvenue ifølge Ritzau.
 
Politikens anmelder sidder med samme følelse af, at 'The Rain' har lagt sig tæt op af velkendte serier.
 
- Dynamikken i gruppen af overlevere minder så meget om intrigerne i 'The Walking Dead', at man får en fornemmelse af plot tilpasset Netflix' algoritmer, skriver Politiken.
 
Hos avisens anmelder er der dog ros til de visuelle effekter.
 
- Der er tale om computerskabte billeder, som får det til at se så realistisk ud, at man retter sig op i stolen for at få det hele med, skriver Politiken.
 
Præcist hvornår i 2019, der er premiere på sæson II er endnu uvist.
 
Se trailer for første sæson af 'The Rain' herunder:
 
 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close